Gå videre til innhold
Norwegian gir fly til Norsk luftfartsmuseum - flåtefornyelsen fortsetter

Pressemelding -

Norwegian gir fly til Norsk luftfartsmuseum - flåtefornyelsen fortsetter

Onsdag formiddag landet Norwegian-flyet med registrering LN-KKW på Bodø lufthavn, klart for å skrive et nytt kapittel i norsk luftfartshistorie. Flyet gis i gave til Norsk luftfartsmuseum i Bodø. Alle flyene av typen Boeing 737-300 er nå parkert, og dermed reduseres alderen på Norwegians operative flåte ytterligere. Med en flåtealder på 3,6 år har Norwegian en av de nyeste og mest miljøvennlige flyflåtene i Europa.

Direktør ved Norsk luftfartsmuseum i Bodø, Erling Kjærnes, overtok flyet under en seremoni på flyplassen onsdag formiddag. Flyet tok av fra Lasham utenfor London, der det ble klargjort for utfasing før det la ut på sin siste flytur mot Bodø. Flyet skal etter hvert få tilbake sitt gamle utseende med rød nese og halehelt.

- Denne gaven fra Norwegian vil gjøre Norsk luftfartsmuseum i stand til å formidle den moderne luftfartshistorien og ikke minst Norwegians historie til et bredt publikum på en troverdig og autentisk måte. Den blir et viktig bidrag i den nye utstillingen om norsk luftfartshistorie som åpner i desember 2016. Jeg liker harde pakker til jul, og julenissen kom litt tidlig i år, sier Kjærnes.

Bak spakene på den historiske flygningen satt kaptein Johnny Silberg, som har jobbet i Norwegian siden 2006. Han er ikke i tvil om at LN-KKW fortjener en plass på luftfartsmuseet.

- Dette flyet har vært en trofast arbeidshest i mange år og det er hyggelig at det fortsatt kan gjøre nytte for seg i Bodø. At Norwegian nå blir representert på luftfartsmuseet viser hvilken rolle vi har spilt i norsk luftfartshistorie. Vi utfordret monopolet og sørget for at alle har råd til å fly, sier han.

Flyet har gjennomført 40 106 flygninger og tilbragt 64 656 timer på vingene. Flyet ble en del av Norwegian-familien i 2006, da selskapet hadde 14 fly, 54 ruter og 560 medarbeidere. I dag har selskapet 102 fly, 439 ruter og over 5 500 medarbeidere.

Viktig med flåtefornyelse

Mens Norwegian løpende fornyer flåten med nye Boeing 737-800 og Boeing 787 Dreamlinere, er nå de resterende fire Boeing 737-300 parkert i Budapest i påvente av en endelig beslutning om hvor de havne. Norwegian har over 250 fly i bestilling, inkludert 100 av den nye typen Boeing 737MAX og 30 av den noe større Dreamlineren, Boeing 787-9.

Norwegians mål er å ha en så moderne og effektiv flyflåte som mulig, fordi nye fly er vinn-vinn for passasjer, miljøet og selskapets kostnader. Nye fly gir passasjerene en bedre reiseopplevelse, reduserer miljøutslippene betydelig og reduserer selskapets vedlikeholdskostnader.

Norwegian ble i november utpekt som det desidert «grønneste» flyselskapet som flyr over Atlanteren sammenlignet med både europeiske og amerikanske selskaper av det anerkjente instituttet The International Council on Clean Transportation: http://www.theicct.org/transatlantic-airline-efficiency-2014.

Kontaktpersoner:

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian: tlf. 45 45 60 12

Direktør Erling Kjærnes ved Norsk luftfartsmuseum, tlf. 92 88 28 80

Emner

Kategorier


Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway