Gå videre til innhold
Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Norwegian og Maria Greenberg Bergheim, Generalsekretær i UNICEF Norge.
Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Norwegian og Maria Greenberg Bergheim, Generalsekretær i UNICEF Norge.

Pressemelding -

Norwegian gir ansattjulegaver til UNICEF

I år har Norwegians kunder og ansatte donert i overkant av fire millioner kroner, og selskapet har fløyet nødhjelp til Etiopia.

Partnerskapet med UNICEF innebærer blant annet at Norwegian bidrar med donasjoner fra kunder, innsamlingsaksjoner og humanitære aksjoner ved å fly nødhjelp til land og områder der behovet for dette er stort. I tillegg har Norwegian tradisjon for å gi sine ansattjulegaver til en verdi av 300 000 kroner til UNICEF.

–Samarbeidet med UNICEF er svært viktig for oss, og det skaper engasjement hos både oss som jobber i Norwegian og kundene våre. Sammen støtter vi arbeidet til UNICEF for barn over hele verden, og vi er takknemlige og stolte over å få bidra til arbeidet de hver dag utfører for de barna som trenger det aller mest. Vi er også veldige glade for å se at så mange av kundene våre velger å donere til UNICEF, sier Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Norwegian.

Totalt har Norwegian bidratt med i overkant av 61 millioner til organisasjonens arbeid for barn i hele verden.

–Tusen takk for deres verdifulle bidrag til verdens barn. Støtten fra Norwegian har gjort en viktig forskjell for barn gjennom mange år. I møte med ansatte viser dere et enormt engasjement for å bidra. Jeg er stolt av å kunne kalle Norwegian for UNICEFs samarbeidspartner i kampen om å nå hvert barn i tide, sier Maria Greenberg Bergheim, Generalsekretær i UNICEF Norge.

Både kunder og Norwegian-ansatte engasjerer seg for UNICEF gjennom små og store initiativ, og de er lokale, nasjonale og internasjonale. I år har Norwegian, sammen med selskapets kunder og ansatte, donert i overkant av fire millioner kroner til UNICEF, der 3,3 millioner kroner er fra mikrodonasjoner som kundene velger å gi ved billettkjøp. I tillegg bidrar selskapet med humanitære aksjoner og senest i mars fløy Norwegian til Etiopia med 10 tonn nødhjelp.

“Fyll et fly”-aksjoner
I samarbeid med UNICEF har Norwegian gjennomført seks “Fyll et Fly"-aksjoner siden 2014. Disse har gått til Den Sentralafrikanske republikk, Jordan, Mali, Yemen, Chad og i år til Etiopia.

For første gang siden før pandemien var det endelig mulig å gjennomføre en ny "Fyll et Fly"-aksjon, og årets humanitære aksjon gikk til hovedstaden i tørke- og konfliktrammede Etiopia, Addis Abeba. Sammen med 15 frivillige Norwegian-ansatte fylte selskapet et fly med nærmere 10 tonn nødhjelpsutstyr fra UNICEFs nødhjelpslager i København og fraktet dette til Afrikas Horn.


Ansattes initiativer
Gjennom hele året initierer ansatte i Norwegian små og store arrangement der formålet er å samle inn penger til UNICEF, og i år har dette vært “markedsdager”, innsamling av pant, strikkeprosjekter og veldedighetsløp. I år stilte over 100 Norwegian-ansatte i Fornebuløpet og samlet inn 107 000 kroner til UNICEF.

Kundedonasjoner
Alle som bestiller en flybillett hos Norwegian, har en mulighet til å donere et valgfritt beløp til UNICEF. I 2023 har kundene donert 3,3 millioner kroner.

Norwegian og Strawberries digitale julekalender med støtte til UNICEF
For første gang samarbeider Norwegian med Strawberry om en felles digital julekalender. I tillegg til muligheter for å vinne gaver som blant annet hotellovernattinger og flyreiser kan deltakerne også vinne Verdensgaver til UNICEF.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, X, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway