Gå videre til innhold
Norwegian går frem i global klimamåling

Pressemelding -

Norwegian går frem i global klimamåling

Norwegian øker og får toppscore i flere kategorier for sitt arbeid med å redusere klimautslipp fra organisasjonen CDP. Høyest rangering får selskapet for sitt arbeid med risikostyringsprosesser, risikorapportering, og for rapportering og verifisering av direkte utslipp og indirekte utslipp fra energiforsyning (scope 1 og 2).

Organisasjonen Carbon Disclosure Project (CDP) gjennomfører rangeringen årlig, og Norwegians klimastrategi blir målt på en rekke kategorier. For arbeidet i 2023 får selskapet vurderingen “B”, som er en forbedring fra “B-” i fjor. Dette er en viktig anerkjennelse av selskapets bevisste arbeid for å redusere klimagassutslipp.

– Vi har satt oss ambisiøse mål og arbeider bevisst med klimatiltak. Det er derfor utrolig flott og motiverende å se at det arbeidet vi legger ned gir positiv uttelling i flere kategorier enn tidligere. Det betyr mye for oss, fordi vi ser at strategien virker, sier Anders Fagernæs, bærekraftsdirektør i Norwegian.

Norwegian har siden 2021 offentliggjort selskapets klimaarbeid gjennom CDP, og resultatene har vært positive. Å jobbe med åpenhet gjennom Carbon Disclosure Project er et sentralt element i Norwegians håndtering av den økende etterspørselen etter informasjon om klima og miljø, både fra investorer og finansinstitusjoner, så vel som kunder og beslutningstakere.

– Vi har lagt en strategi for klimaarbeidet, og det vi mener gir best effekt i nær fremtid er å tilføre mer bruk av fossilfritt flydrivstoff. Fornyelse av flyflåten og bruk av avanserte værsystemer for mer drivstoffeffektiv navigasjon er også virkemidler som gir umiddelbare resultater i form av mindre utslipp i dag. Ved å være åpne og dele det vi faktisk gjør, setter vi også kundene i bedre stand til å ta kvalifiserte valg, sier Fagernæs.

Related links

Emner


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4700 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, X, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway