Gå videre til innhold
Norwegian går frem i global klimamåling

Pressemelding -

Norwegian går frem i global klimamåling

Norwegian får toppscore for selskapets arbeid med å redusere klimautslipp. Dette går frem av årets globale klimarangering gjort av organisasjonen CDP. Rangeringen er en sammensatt vurdering av selskapets klimastrategi innenfor en rekke kategorier og totalt får selskapet vurderingen B-, en viktig anerkjennelse av selskapets innsats for å redusere klimagassutslipp.

Norwegian går frem i CDP sin globale måling av selskapers åpenhet rundt klimatiltak. Norwegian får samlet sett rangeringen B- (“bra”). CDP (Carbon Disclosure Project) er en global ikke-kommersiell miljøorganisasjon som eier verdens største miljødatabase.

CDP-rapporten slår fast at Norwegian har iverksatt flere tiltak for å håndtere klimautfordringer. I kategorien «tiltak for å redusere klimautslipp» fikk Norwegian A, den høyest mulige rangeringen. For sin "forretningsstrategi, finansiell planlegging og scenarioanalyse" fikk selskapet A-. Resultatet er en betydelig forbedring siden 2021, da Norwegian først deltok i rangeringen gjennom CDP.

– CDP-rangeringen betyr mye for oss, og det er ekstremt motiverende å se forbedringen vi har fått til i løpet av bare det siste året. Norwegian har forpliktet seg til å redusere utslippene med 45 prosent innen 2030. Det er et meget ambisiøst mål. Derfor jobber vi med målrettede tiltak som en ny flyflåte, mer bærekraftig flydrivstoff og avanserte værsystemer for mer drivstoffeffektiv navigasjon. Men vi mener også at åpenhet og rapportering er vel så viktige for å kunne bli det foretrukne valget for passasjerer som ønsker å fly mer bærekraftig, sier Anders Fagernæs, bærekraftsdirektør i Norwegian.

Åpenhet er sentralt for bærekraftig utvikling

Å jobbe med åpenhet gjennom Carbon Disclosure Project er et sentralt element i Norwegians håndtering av den økende etterspørselen etter miljøtransparens, både fra investorer og finansinstitusjoner, så vel som kunder og beslutningstakere.

– Siden 2021 har Norwegian offentliggjort selskapets arbeid med å takle klimaendringer gjennom CDP, og fremskrittene har vært betydelige på bare ett år. Luftfarten har fortsatt et stykke å gå, men denne rangeringen viser at vi er på vei i riktig retning, sier Fagernæs.

Dexter Galvin, global direktør for selskaper og forsyningskjeder hos CDP, kommenterer Norwegians engasjement:

– Nok et år med ekstremvær, flom, tørke og rekordtemperaturer viser at klimaendringer allerede utgjør en reell og økende risiko for selskaper og deres forsyningskjeder. Bedrifter spiller en viktig rolle for å sikre en bærekraftig verden som går mot null utslipp. Å måle næringslivets miljøpåvirkning, risiko og muligheter er den eneste måten å håndtere disse på og forberede seg på fremtiden. Ved å offentliggjøre sin strategi gjennom CDP har Norwegian tatt et viktig skritt. Jeg ser frem til deres fortsatte engasjement for åpenhet og handling til fordel for alle samfunn og for planeten.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway