Gå videre til innhold
Norwegian går frem i global klimamåling

Pressemelding -

Norwegian går frem i global klimamåling

Norwegian får toppscore for selskapets arbeid med å redusere klimautslipp. Dette går frem av årets globale klimarangering gjort av organisasjonen CDP. Rangeringen er en sammensatt vurdering av selskapets klimastrategi innenfor en rekke kategorier og totalt får selskapet vurderingen B-, en viktig anerkjennelse av selskapets innsats for å redusere klimagassutslipp.

Norwegian går frem i CDP sin globale måling av selskapers åpenhet rundt klimatiltak. Norwegian får samlet sett rangeringen B- (“bra”). CDP (Carbon Disclosure Project) er en global ikke-kommersiell miljøorganisasjon som eier verdens største miljødatabase.

CDP-rapporten slår fast at Norwegian har iverksatt flere tiltak for å håndtere klimautfordringer. I kategorien «tiltak for å redusere klimautslipp» fikk Norwegian A, den høyest mulige rangeringen. For sin "forretningsstrategi, finansiell planlegging og scenarioanalyse" fikk selskapet A-. Resultatet er en betydelig forbedring siden 2021, da Norwegian først deltok i rangeringen gjennom CDP.

– CDP-rangeringen betyr mye for oss, og det er ekstremt motiverende å se forbedringen vi har fått til i løpet av bare det siste året. Norwegian har forpliktet seg til å redusere utslippene med 45 prosent innen 2030. Det er et meget ambisiøst mål. Derfor jobber vi med målrettede tiltak som en ny flyflåte, mer bærekraftig flydrivstoff og avanserte værsystemer for mer drivstoffeffektiv navigasjon. Men vi mener også at åpenhet og rapportering er vel så viktige for å kunne bli det foretrukne valget for passasjerer som ønsker å fly mer bærekraftig, sier Anders Fagernæs, bærekraftsdirektør i Norwegian.

Åpenhet er sentralt for bærekraftig utvikling

Å jobbe med åpenhet gjennom Carbon Disclosure Project er et sentralt element i Norwegians håndtering av den økende etterspørselen etter miljøtransparens, både fra investorer og finansinstitusjoner, så vel som kunder og beslutningstakere.

– Siden 2021 har Norwegian offentliggjort selskapets arbeid med å takle klimaendringer gjennom CDP, og fremskrittene har vært betydelige på bare ett år. Luftfarten har fortsatt et stykke å gå, men denne rangeringen viser at vi er på vei i riktig retning, sier Fagernæs.

Dexter Galvin, global direktør for selskaper og forsyningskjeder hos CDP, kommenterer Norwegians engasjement:

– Nok et år med ekstremvær, flom, tørke og rekordtemperaturer viser at klimaendringer allerede utgjør en reell og økende risiko for selskaper og deres forsyningskjeder. Bedrifter spiller en viktig rolle for å sikre en bærekraftig verden som går mot null utslipp. Å måle næringslivets miljøpåvirkning, risiko og muligheter er den eneste måten å håndtere disse på og forberede seg på fremtiden. Ved å offentliggjøre sin strategi gjennom CDP har Norwegian tatt et viktig skritt. Jeg ser frem til deres fortsatte engasjement for åpenhet og handling til fordel for alle samfunn og for planeten.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway