Open skies
Følg Norwegian

Norwegian først i Europa med direktesendt TV i lufta

Pressemelding   •   nov 23, 2015 13:42 CET

Norwegian lanserer i dag, som første flyselskap i Europa, direktesendt TV om bord. TV 2 Nyhetskanalen og Bloomberg Television er tilgjengelig gratis på Norwegians 87 WiFi-fly på europeiske flyvninger. RiksTV er partner og muliggjør lanseringen. Passasjerer kan se TV på medbragt PC, nettbrett eller smarttelefon.

Norwegian tilbyr gratis WiFi på 87 av selskapets Boeing 737-800, og den nye TV-løsningen vil være tilgjengelig på alle disse flyene. Lanseringen av direktesendt TV om bord på fly ble vist på TV 2 Nyhetskanalen på en flyvning mellom Oslo og Berlin i dag.

- Vi er veldig glade for å være først ute i Europa med gratis direktesendt TV i lufta. Ved å tilby TV 2 Nyhetskanalen og Bloomberg Television får våre passasjerer et enda bredere underholdningstilbud om bord og dermed en bedre reiseopplevelse, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian, som selv var med på dagens lansering.

Det er samarbeidet mellom Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, og RiksTV som muliggjør lanseringen av direktesendt TV. Samarbeidet ble inngått i mai 2015 og innebærer blant annet at medlemmer av Norwegian Reward får 1400 CashPoints hvis de blir kunde av RiksTV. Et CashPoint tilsvarer én krone som kan brukes til kjøp av flybillett eller tilleggsprodukter som for eksempel innsjekket bagasje eller setereservasjon.

– Vi er stolte over å være delaktige i en slik historisk begivenhet. Dette å vise direkte-TV på bærbare enheter er en viktig del av vår strategi. At vi får anledning til å gjøre dette også på Norwegians fly, er vi glade for, sier administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland.

De norske nyhetene leveres av TV 2 Nyhetskanalen, Norges eneste nyhetskanal på TV som er oppdatert på nyheter og sport hele døgnet.

- Seerne forventer i dag at de kan se nyheter direkte hele tiden. Slik har verden blitt. Det er derfor gledelig at vi sammen med svært fremoverlente samarbeidspartnere kan tilby direkte nyheter også i luften. Nå er det helt slutt på at man går glipp av «world breaking news» mens man er i luften. Nyhetskanalen er bokstavelig talt på luften hele tiden, sier nyhets– og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2.

Bloomberg Television vil levere de internasjonale nyhetene om bord, og tilbyr globale finans- og næringslivsnyheter og analyser.

- Vi er glade for at Bloombergs unike og nyskapende tilnærming til moderne forretningsjournalistikk og analyse vil være tilgjengelig for Norwegians passasjerer i Europa. Denne lanseringen gir reisende over hele kontinentet muligheten til å følge de viktigste nyhetene live på Bloomberg TV, og lande på sin destinasjon vel informert om dagens nyheter, sier administrerende direktør i Bloomberg Media, Adam Freeman.

TV-løsningen om bord leveres av Global Eagle Entertainment (GEE), som tilbyr underholdningsløsninger til flyselskap over hele verden.

Se vedlagte faktaark for mer infomasjon om TV-løsningen.

Pressekontakter:

Norwegian: Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen: 454 56 012
TV 2: Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl: 928 60363/jpd@tv2.no
Riks TV: Informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth tlf. 90801108 eller jpg@rikstv.no
Bloomberg Television: Kommunikasjonssjef EMEA, Catrin Thomas, +44 20 7392 0673

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.