Open skies
Følg Norwegian

Norwegian flyr vestlendingene direkte til New York

Pressemelding   •   des 18, 2013 14:15 CET

Endelig kommer rutenyheten mange vestlendinger har ventet på: Direkterute mellom Bergen og New York med Norwegians nye Dreamliner. I tillegg er Reykjavik og Praha nye destinasjoner fra Bergen.

- Mange har i lang tid ønsket seg direktefly med Norwegian fra Bergen til New York og jeg er svært glad for å kunne gi vestlendingene deres første USA-rute på flere tiår. Vestlandet er et viktig marked for oss og det er også gledelig å lansere Reykjavik og Praha som nye reisemål i tillegg til New York, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

- Som ordfører i vakre Bergen er det med stor glede jeg har mottatt nyheten fra Norwegian om direkterute Bergen – New York. Dette bringer vårt næringsliv og alle andre bergensere nærmere de store kontinenter.  USA er et stort marked for oss. Norwegian imponerer meg med sin vilje til å satse, sier ordfører i Bergen, Trude Drevland.

Norwegian vil fly ukentlig mellom Bergen lufthavn Flesland (BGO) og New York (JFK), på lørdager. Avgang fra BGO er klokken 18.20, med ankomst JFK klokken 20.05 lokal tid.

Avgang fra JFK er fredager klokken 21.30, med ankomst BGO klokken 10.35 påfølgende dag. Første flygning fra Bergen er lørdag 3. mai. Ruta flys fram til 27. september.

Startpris er 999 kr en vei og billettene legges ut for salg i dag.

Bergen – Reykjavik
Norwegian vil fly to ganger i uka mellom Bergen og Reykjavik. I perioden 31. mars til 21. juni og 17. august til 25. oktober flys ruta på mandag og fredag. I perioden 22. juni til 16. august er det avgang på onsdag og lørdag.

Bergen – Praha
Norwegian vil fly to ganger i uka mellom Bergen og Praha, på torsdag og søndag i perioden 3.april til 25. oktober.

Kontaktperson:
Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf 454 56 012

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 413 ruter til 125 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.