Gå videre til innhold
Norwegian markerer fem år med gratis WiFi

Pressemelding -

Norwegian markerer fem år med gratis WiFi

1,2 millioner sanger, 170 millioner e-poster, 25 000 timer Netflix-strømming: 

Norwegian feirer i dag fem år med gratis WiFi om bord på europeiske flyvninger. En ny undersøkelse av passasjerenes surfevaner i lufta viser at en tredjedel av de reisende logger seg på WiFi i løpet av fem minutter. Amerikanere og briter skryter mest av ferien sin, og nordmenn er blant de som er de største brukerne av sosiale medier.

For å markere at det i dag er fem år siden Norwegian lanserte gratis WiFi om bord på europeiske flygninger, publiserer selskapet en undersøkelse om WiFi-bruk i lufta. Et representativt utvalg på 1000 passasjerer har deltatt i undersøkelsen, og data fra 550 000 flyvninger er analysert for å få svar på hva passasjerer søker på, deler og tagger i europeisk luftrom.

- For å feire fem år med gratis WiFi har vi foretatt en undersøkelse av omfanget databruk i lufta. Den gir fascinerende innsikt i surfingen på 35 000 fot og med 18 000 brukere om dagen viser undersøkelsen hvor viktig gratis WiFi er for passasjerene våre, sier kommersiell direktør Thomas Ramdahl.

Over 18 000 passasjerer bruker Norwegians WiFi hver dag. Passasjerer om bord på flyvninger til Tromsø, Malaga, Barcelona, Alicante og Madrid er de mest aktive brukerne. Siden tilbudet ble lansert i 2011 har 500 terrabyte med data blitt konsumert om bord, noe som tilsvarer strømming av 1,2 millioner sanger, 170 millioner innkommende e-poster eller 25 000 timer Netflix-strømming.

Flere resultater fra undersøkelsen:

FOMO (fear of missing out): En tredjedel av passasjerene (28 prosent) logger seg på sosiale medier innen fem minutter. Én av fem passasjerer sier de ville blitt irritert hvis de ikke hadde tilgang på sosiale medier i løpet av flyvningen – og tre prosent går så langt som å si at det ville ødelagt flyvningen deres. Spanjolene er mest opptatt av sosiale medier, hvorav 62 prosent logger seg på i løpet av en flygning, fulgt av nordmenn (56 prosent) og dansker (55 prosent).

Ferieskryt: Amerikanske og britiske passasjerer skryter mest av ferien sin, hvorav 40 prosent av alle amerikanere og 20 prosent av alle briter poster et bilde eller en status om sin reise i løpet av flygningen.

Først på nett: Tyske passasjerer er de raskeste til å logge seg på WiFi, tett fulgt av svensker og dansker. Briter, spanjoler og amerikanere bruker lengst tid på å logge seg på.

Mest populær nettsider: For nordmenn er nyheter det mest interessante på 35 000 fot. VG, Aftenposten og Dagbladet er de mest besøkte sidene.

«Digital detox»: Bare én av ti sier at de nyter en pause fra sosiale medier når de flyr. Spanjolene er mest avhengig av sosiale medier, hvorav 62 prosent logger seg på i løpet av en flyvning, sammenliknet med 45 prosent av britene og 31 prosent av amerikanerne.

Ta en selfie: WiFi om bord har bidratt til nye trender i sosiale medier. Halvparten av alle reisende mellom 18 og 25 år logger seg på Instagram for å legge ut en «selfie» eller et bilde av flyets vingetupp. Frem til nå har #flynorwegian blitt tagget 12 900 ganger på Instagram.

Fakta om Norwegians WiFi:

I 2011 ble Norwegian det første flyselskapet til å lansere WiFi på europeiske ruter. Norwegian er fortsatt det eneste flyselskapet som tilbyr gratis WiFi på europeiske ruter.

Norwegians WiFi fungerer via en antenne montert i hvert enkelt fly som igjen er koblet til en satellitt montert på flykroppen. Etter å ha innført gratis WiFi i 2011 fortsatte Norwegian sin teknologiske utvikling og har siden lansert Video On Demand, som gir passasjerene tilgang til Norwegians underholdningssystem via eget nettbrett. I november 2015 ble Norwegian også det første flyselskapet til å tilby direktesendt TV om bord europeiske flyvninger.

For mer informasjon:
Kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss: 40844647

Emner

Kategorier


Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway