Gå videre til innhold
Norwegian feirer 20 år og mer enn 300 millioner passasjerer

Pressemelding -

Norwegian feirer 20 år og mer enn 300 millioner passasjerer

Norwegian feirer i dag at det er nøyaktig 20 år siden flyselskapet kom på vingene. Siden oppstarten har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian.

Den 1. september klokken 14:00 i 2002 gikk det første Boeing 737-flyet fra Oslo til Bergen, og dette regnes som startskuddet for Norwegian. I løpet av de siste 20 årene har selskapet ønsket mer enn 300 millioner passasjer om bord. Bare mellom Oslo og Bergen har 15 millioner passasjerer reist med selskapet.

Norwegian er Norges største flyselskap med 4 000 ansatte, de aller fleste i Norge. Samtidig har selskapet hele Norden som sitt hovedmarked, og et bredt rutenett mellom Norden og resten av Europa. Selskapet har gått fra fire innenriksruter i 2002 til 280 ruter til 108 destinasjoner i sommer.

– Norwegians utvikling gjennom de siste 20 årene hadde ikke vært mulig uten passasjerene våre, og vi ble tatt godt imot da vi fra første dag kom inn i markedet med ett klart mål; alle skal ha råd til å fly. Ikke alle likte å få konkurranse, men siden den gang har flyprisene gått ned og Norwegian har gjort det mulig for veldig mange å reise. Så det er passasjerene og medarbeiderne våre vi først og fremst kan takke for at Norwegian er en 20-åring med fremtiden foran seg, sier konsernsjef Geir Karlsen.

I oppstartsåret 2002 fløy Norwegian 7 fly med rundt 300 ansatte i luften og på hovedkontoret. Året etter, som var det første hele driftsåret, reiste i overkant av 1,2 millioner passasjerer med Norwegian. Til sammenligning hadde selskapet 2,2 millioner passasjerer bare i juli måned i år.

20-årsfeiringen ble markert på Oslo Lufthavn Gardermoen i forbindelse med jubileumsflyvningen til Bergen, nøyaktig 20 år etter den aller første Norwegian-flyvningen. Til stede for å gratulere var grunnlegger Bjørn Kjos, statssekretær Jacob Bjelland fra Samferdselsdepartementet, og konsernsjef Abraham Foss i Avinor.

Bjørn Kjos og Geir Karlsen
Konsernsjef Geir Karlsen(t.h.) i Norwegian og grunnlegger Bjørn Kjos(t.v.) deltok begge på markeringen av 20-årsjubiléet på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Orginaluniformer fra 2002
Kabinansatte har på seg samme uniformer som ble brukt i 2002. Her sammen med Geir Karlsen.

Geir Karlsen
Alle passasjerer om bord på jubileumsflyvningen fra Oslo til Bergen mottok i dag et reisegavekort. Konsernsjef Geir Karlsen er her i samtale med passasjerer.

Emner


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway