Gå videre til innhold
Norwegians første internasjonale flyvning gikk til Faro i Portugal 5. april 2003.
Norwegians første internasjonale flyvning gikk til Faro i Portugal 5. april 2003.

Pressemelding -

Norwegian feirer 20 år med internasjonale flyvninger

5. april 2003 lettet tre Norwegian-fly fra Oslo lufthavn Gardermoen med retning Portugal og Spania. Dette markerte startskuddet for selskapets internasjonale satsing og en milepæl i selskapets historie.

De første internasjonale flyvningene gikk til Faro i Portugal samt Malaga og Murcia i Spania. I løpet av disse årene har omkring 17 millioner kunder reist med Norwegian mellom Norge og Portugal og Spania.

– Rutene vi lanserte den gangen ble godt tatt imot, og takket være en vedvarende tillit fra kundene har vi kunnet utvide rutenettverket og tilbudet vårt år for år. Fra de første rutene til Portugal og Spania, flyr vi i sommer til 116 destinasjoner, hvorav 13 er helt nye i år, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

20 år etter den første internasjonale flyvningen fortsetter Portugal og Spania å være feriefavoritter for reiseglade nordmenn, og Norwegian flyr i sommer til tre destinasjoner i Portugal og ni destinasjoner i Spania. Porto er en helt ny rute i år, og den første avgangen er satt til 23. juni. Fra Norge flyr selskapet direkteruter til Spania fra Stavanger, Haugesund, Bergen, Trondheim, Ålesund, Torp og Oslo.

Norwegian er det største norske flyselskapet og har for tiden omtrent 4 500 ansatte. Hovedvekten av de ansatte er i Norge og er tilsatt ved de norske basene i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger eller på hovedkontoret på Fornebu. Selskapet har også ansatte ved baser i de andre nordiske landene, og har kontorer i Riga og Barcelona samt baser i Alicante og Malaga. Norwegian er med dette en viktig arbeidsgiver innen luftfart også i Spania med omkring 650 ansatte. I 2022 hadde selskapet 18 millioner passasjerer.

Feirer 20 år med internasjonale flyvninger
Feirer 20 år med internasjonale flyvninger. Fra ventre bak: Carl Hampus Stefan Hessel, Lars Eriksson, Mika Sihvonen, Daniel Larsen, Jonathan Emil Graf og Ayman Mustafa Alsayyed Ali. Foran: Lukasz Toczko og Christina H. Gabrielsen. Ansatte fra Red Handling og Norwegian piloter og kabinansatte.

Norwegian ble etablert i september 2002 og startet da med fire innenriksruter. I sommer vil selskapet ha 80 fly i drift, og trafikkerer 300 ruter til 116 destinasjoner.

Norwegians ruter til Spania i sommersesongen:
Malaga, Alicante, Barcelona, Bilbao, Ibiza, Las Palmas, Madrid, Palma, Tenerife.

Norwegians ruter til Portugal i sommersesongen:
Faro, Lisboa og Porto.

For flere reisemål: norwegian.com

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway