Gå videre til innhold
Norwegian feirer 20 år med flyvninger mellom Norge og Sverige

Pressemelding -

Norwegian feirer 20 år med flyvninger mellom Norge og Sverige

I dag er det 20 år siden Norwegians første flyvning satt kurs fra Norge til Sverige. Siden den gang har selskapet ønsket rundt syv millioner passasjerer velkommen om bord mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Stockholm Arlanda lufthavn.

I fjor høst feiret Norwegian 20-årsjubileum, og i april i år markerte selskapet at det er 20 år siden de første utenlandsrutene ble startet. Ruten til Sverige var den fjerde internasjonale, etter Portugal, Spania og England.

– Det er stort å markere 20 år med flyvninger til og fra Sverige. Vi retter en spesielt stor takk til våre mange forretnings- og fritidsreisende som hver dag velger å fly med Norwegian. Også i fortsettelsen skal vi tilby et godt produkt og hyppige avganger mellom Norge og Sverige, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Til og fra Sverige tilbyr Norwegian syv daglige avganger mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Arlanda flyplass, og opererer i tillegg flere innenriksruter i Sverige og nærmere 50 internasjonale direkteruter fra svenske flyplasser. Totalt har nær 70 millioner passasjerer fløyet med Norwegians ruter i, eller til og fra Sverige de siste 20 årene. Tidligere i år lanserte Norwegian nye direkteruter fra Stockholm Skavsta Airport og Växjö Småland Airport. Norwegian flyr med det fra ti svenske flyplasser.

For få år siden ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg med dette å bli klimanøytralt innen 2050. De viktigste tiltakene selskapet arbeider med for å nå målsetningen er å øke andelen av fossilfritt flydrivstoff, fornye flyflåten, og bruke ny teknologi for vind- og værdata som optimaliserer hver eneste flyvning.

Norwegian er i dag det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4700 ansatte. I 2022 hadde selskapet 18 millioner passasjerer. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og til destinasjoner i Europa.

Fun Facts:

  • Pris for flyvning fra Oslo til Arlanda den 1. september 2003 var «fra kr. 296,- en vei», og gjaldt “kun ved bestilling på internett”.
  • Bruk av internett for bestilling av flybilletter gikk opp fra 20% i 2002 til 44% i 2003.
  • Stockholm var den fjerde internasjonale ruten Norwegian lanserte etter Faro i Portugal, Malaga og Murcia i Spania og London (Stansted).
  • Flyet hadde registrering LN-KKN, og var et Boeing 737-300 med Sigrid Undseth som halehelt.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, X, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway