Open skies
Følg Norwegian

Norwegian etablerer ny base i London og Alicante

Pressemelding   •   okt 25, 2012 08:30 CEST

Norwegian etablerer base i London fra våren 2013. Selskapet oppretter også en ny base i Alicante. Fra London vil Norwegian fly til en rekke destinasjoner ved Middelhavet og i Norden. Med den nye basen i England vil selskapet også være bedre posisjonert for konkurransen fra asiatiske og europeiske selskaper i langdistansemarkedet.

Den nye basen vil komme på Gatwick hvor Norwegian allerede i dag er en betydelig aktør. London-Gatwick er Norwegians største destinasjon utenfor Norden med nesten 100 ukentlige avganger. Det et stort potensielt trafikkgrunnlag tilknyttet en så sentralt plassert flyplass, både i form av turisme og et omland med mange millioner innbyggere. Basen i Alicante vil betjene en viktig del av Norwegians spanske produksjon, i likhet med allerede etablerte baser i Malaga og Las Palmas.

Norwegian planlegger oppstart med tre Boeing 737-800 på London-basen, for deretter å øke til fire fly senere på året. De første flygningene er planlagt å starte fra sommerprogrammet 2013. Piloter og kabinpersonale vil bli rekruttert lokalt i London.

- Bakgrunnen for denne etableringen er å posisjonere Norwegian for den fremtidige konkurransen både innad i Europa og i langdistansemarkedet. Vekst og volum er nødvendig for å være konkurransedyktig i internasjonal luftfart i dag, og veksten må også komme utenfor Norden. Samtidig er det ventet at den største trafikkveksten og turiststrømmene i fremtiden vil komme fra Asia inn til Europa. Skal man som skandinavisk flyselskap være konkurransedyktig og ta del i denne store trafikkveksten må man ut i Europa og til Asia og posisjonere seg nå, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian har pr i dag baser i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Spania. En ny base for Norwegians langdistanseselskap er under etablering i Bangkok.

Kontakter for pressen:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97 55 43 44
Norwegians pressetelefon: + 815 11 816

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (296 ruter og 114 destinasjoner per juni 2012). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet  nærmere 16 millioner passasjerer i 2011. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 67 fly i flåten (per oktober 2012). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly  og vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter om få år.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.