Open skies
Følg Norwegian

Norwegian etablerer base i Roma

Pressemelding   •   feb 09, 2016 12:39 CET

Norwegian fortsetter sin internasjonale ekspansjon og etablerer sin første italienske base på Roma Fiumicino Lufthavn. Basen etableres med to fly, og vil skape over 60 arbeidsplasser for piloter og kabinansatte.

Norwegian fortsetter sin internasjonale ekspansjon med annonseringen av en ny operativ base på Roma Fiumicino Lufthavn. Dette er selskapets første base i Italia og den 15. i Europa.

Våren 2016 vil Norwegian basere to Boeing 737-800 på Roma Fiumicino Lufthavn, som til å begynne med vil operere flyvninger til deler av Nord-Europa.

- Vi er veldig glade for å åpne vår første italienske base på Roma Fiumicino Lufthavn, da flyplassen spiller en viktig strategisk rolle i vår fortsatte ekspansjon. Roma er Nord-Europas beste vei inn i Italia, og ikke overraskende står Fiumicino for to tredjedeler av passasjerene vi flyr til og fra landet. Derfor legger vi ut 500 000 seter for salg til og fra Roma i sommer, sier administrerende direktør i Norwegian Bjørn Kjos.

- Åpningen av denne basen vil øke Norwegian sin tilstedeværelse i regionen, og bidrar til den lokale økonomien gjennom flere jobber og økt turisme. En styrket tilstedeværelse i Roma vil også være avgjørende for å etablere oss som et pålitelig og komfortabelt alternativ for reisende fra Roma til destinasjoner i Europa, sier Kjos.

Romas Executive Vice-President for Aviation Development på Aeroporti di Roma, Fausto Palombelli, ønsker den nye basen velkommen.

- Vi er glade for å ønske den nye basen velkommen til Roma Fiumicino Lufthavn. Dette markerer en viktig milepæl for flyplassen og vil gi passasjerene som reier til og fra Roma et bedre tilbud, sier han.

Norwegian betjener i dag ruter til syv italienske flyplasser (Rome Fiumicino, Catania, Milan Malpensa, Olbia, Palermo, Pisa and Venice Marco Polo) hvorfra selskapet opererer 24 europeiske ruter. I 2015 fløy Norwegian over 800 000 passasjerer til og fra Italia.

For mer informasjon:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 975 54 344

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube