Open skies
Følg Norwegian

Norwegian bestiller to nye og større Dreamlinere

Pressemelding   •   des 18, 2013 07:00 CET

Norwegian har inngått avtale om ytterligere to nye Dreamlinere for leveranse i første kvartal 2016. Flyene er den nye modellen 787-9 Dreamliner, som er noe større enn den Norwegian i dag bruker på sine langdistanseruter.

Norwegian fortsetter å bygge opp langdistanseflåten for videre vekst internasjonalt og har inngått avtale med selskapet MG Aviation Limited om å lease to langdistansefly av typen Boeing 787-9 Dreamliner. Norwegian skal etter planen sette flyene i trafikk i løpet av første kvartal 2016. Norwegian har i dag tre fly av typen 787-8 Dreamliner i flåten og ytterligere fem i bestilling. Dermed kommer selskapet foreløpig opp i en flåte på 10 langdistansefly, hvorav fire leveres i 2014, ett i 2015 og to i 2016.

- For å kunne drive en konkurransedyktig langdistanseoperasjon er vi helt avhengige av enda flere nye, kostnadseffektive fly. Jeg er svært tilfreds med at vi nå har sikret oss våre to første fly av den nye modellen 787-9 Dreamliner. Dette er et fantastisk fly, med høy passasjerkomfort, lang rekkevidde og lavt drivstofforbruk, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Denne større Dreamliner-modellen har plass til flere passasjerer og er enda mer drivstoffeffektiv og miljøvennlig enn 787-8 modellen. Boeing har allerede gjort en rekke testflygninger og flytypen skal etter planen settes i kommersiell trafikk i løpet av 2014.  

Selskapet MG Aviation er basert i New York og er et leasingselskap eid av Jordache Enterprises.

- Vi er imponert over Norwegians vekststrategi og vi er stolte av å ha Norwegian på vår kundeliste. Flyet som Norwegian nå tar i bruk i sin langdistanseoperasjon er en «game changer» i markedet, sier styreleder Joe Nakash i Jordache Enterprises.

Fakta om Boeing 787-9 Dreamliner

·  Har plass til opp mot 20 prosent flere passasjerer enn 787-8
·  6 meter (20 fot) lengre enn 787-8
·  Betydelig økt fraktkapasitet sammenlignet med 787-8
·  8 prosent lavere drivstoffbruk per sete enn dagens utgave, noe som også gir tilsvarende lavere miljøutslipp
·  Kan fly lengre enn 787-8 (avhengig av kabinkonfigurasjon)

For mediehenvendelser:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 413 ruter til 125 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 85 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.