Open skies
Følg Norwegian

Norwegian beklager på det sterkeste at streiken fortsetter

Pressemelding   •   mar 07, 2015 06:38 CET

Norwegian har lagt frem tilbud som gir samtlige skandinaviske pilotene jobbtrygghet, stillingsgaranti i tre år, samme solide lønnsbetingelser og ikke minst gir en tilknytning til morselskapet. Derfor er det svært skuffende at det ikke var mulig å få til en enighet med Norwegian Pilot Union (NPU) og Parat hos Riksmekleren, slik at pilotstreiken dessverre fortsetter på ubestemt tid.

Norwegian beklager på det sterkeste overfor passasjerer, ansatte og andre berørte at pilotstreiken  fortsetter. Meklingen hos Riksmekleren førte ikke frem, etter mange timer med forhandlinger gjennom fredag og natt til lørdag. Norwegian ønsker intenst å få en slutt på streiken og har strukket seg svært langt for å få avsluttet streiken og få ro i konsernet. På sentrale punkter som stillingsgaranti og jobbtrygghet, samt tilknytning til konsernet har selskapet lagt frem skriftlige forsikringer overfor NPU.

Det ble ikke avtalt nye møter ved meklingens slutt lørdag morgen, men NPU er i e-post lørdag morgen anmodet om igjen å vurdere tilbudet og møtes til forhandlinger.

Dette har pilotene fått tilbud om:

  • Stillingsgaranti fra morselskapet i tre år for samtlige piloter i Skandinavia (dvs. en garanti mot nedbemanning i pilotselskapene)
  • Konsernansiennitet for alle B737-pilotene (kortdistanse). Solide karrieremuligheter også på langdistanseflygningene (B787)
  • Uendrede lønnsbetingelser (snittlønn kaptein vel 1,1 million kr pr år før forsikring og pensjon, styrmann vel 740 000 pr år før forsikring og pensjon)
  • Minimum 184 fridager i året, dvs minimal endring
  • Helt marginale endringer i arbeidstid og fleksibilitet
  • Pensjon: høyeste sats på innskuddspensjon, samt en lukket ytelsespensjon for de som har 10 år eller mindre igjen til pensjonsalder (65 år)
  • Skattefri utbetaling på ca 3,5 millioner kroner ved tap av flysertifikat (Loss of License-forsikring på 40G)
  • Felles forhandlingsrett for de norske, svenske og danske pilotene

Norwegian tapte NOK 1,6 milliarder i 2014. Selskapet har siden oktober 2014 sittet i drøftelser med NPU og Parat for sammen å identifisere kostnadsbesparelser og effektivisering, uten å lykkes.

Se siste pressemelding om dagens trafikk nedenfor.

http://www.norwegian.no/kundeservice/er-fly-i-rute/

Norwegian-ledelsen er tilgjengelig for pressen på selskapets hovedkontor på Fornebu lørdag klokken 13.

Kontakt for pressen:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på fire år (per februar 2015). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. Norwegian har blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards både i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.