Gå videre til innhold
Norwegian-ansatte gir julegaven til UNICEF

Pressemelding -

Norwegian-ansatte gir julegaven til UNICEF

Heller ikke i år kan de ansatte i Norwegian vente seg vin, konfekt eller gavekort i julegave fra Bjørn Kjos. De gir nemlig sin julegave til UNICEF. Hver jul får derfor den humanitære organisasjonen 300 000 kroner til et formål som brukes for å bedre barns levekår. I år skal pengene gå til såkalte frie midler.

- Jeg er stolt av å lede en bedrift med samfunnsengasjerte medarbeidere som er opptatt av at fattige barn i verden skal få et bedre liv. Det er viktig at vi evner å se ut over egne materielle behov og strekke ut en hjelpende hånd til barn som er avhengige av det mest basale for å i det hele tatt ha muligheten til å vokse opp, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Generalsekretær Bernt G. Apeland i UNICEF Norge er svært glad for at Norwegian velger å gi sin julegave til UNICEF.

- Vi setter stor pris på det engasjementet som de ansatte i Norwegian viser ved å støtte UNICEFs arbeid blant de mest sårbare og utsatte barna i verden. Det er både flott og viktig at næringslivet viser ansvar og er med og skaper resultater for barn, sier han.

Pengene som de Norwegian-ansatte gir til UNICEF er såkalte frie midler, det vil si at de settes inn der hvor behovene er størst.

- Norwegians bidrag betyr at vi kan gi de barna som trenger det aller mest vaksiner, rent vann og behandling for underernæring. Sammen kan vi bidra til at mange flere barn får håp om en bedre fremtid, sier han.

Skaper god stemning blant de ansatte

Bjørg Helene Hellene jobber som treningskoordinator og kabinsjef i Norwegian, mens Stig Patey jobber som kaptein. Begge er opptatt av at Norwegian skal bety noe for andre, og mener at samarbeidet med UNICEF er viktig.

- I vår del av verden der vi lever i overflod synes jeg det er flott at vi bidrar når vi har mulighet til det. Ting vi ikke har bruk for har jo de fleste av oss allerede i hopetall, så det å kunne gi en julegave til noen som virkelig trenger det, synes jeg er helt naturlig, sier Patey.

Hellene samtykker og utdyper.

- Det at vi har et samarbeid med UNICEF skaper god stemning blant de ansatte. Du merker det spesielt når vi har innsamlingsaksjoner på flyene. Da går det nærmest konkurranse blant de kabinansatte i å fylle bøssa fortest – og helst med så mange sedler som mulig. Vi blir stolte av å gjøre en innsats for noen som virkelig trenger det, sier hun.

Norwegian har siden 2007 hatt et såkalt signaturpartnerskap med UNICEF. Dette samarbeidet innebærer at Norwegian støtter UNICEF blant annet i form av innsamlingsaksjoner og reisestøtte, samt at den årlige julegaven går til organisasjonen.

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (297 ruter og 110 destinasjoner per november 2011). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet 13 millioner passasjerer i 2010. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 61 fly i flåten (per november 2011). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly og får levert 78 fly direkte fra Boeing-fabrikken fram mot 2018. Norwegian vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter når de nye flyene er på plass.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway