Open skies
Følg Norwegian

Norwegian åpner ny base for langruter på London Gatwick

Pressemelding   •   aug 22, 2014 13:00 CEST

Norwegian fortsetter å ekspandere internasjonalt og åpner en base for langdistanseoperasjonen på London Gatwick. Både piloter og kabinansatte vil være basert på London Gatwick. Flyselskapet har blitt en stor aktør på London Gatwick og er i dag det eneste flyselskapet som tilbyr lavprisbilletter mellom Storbritannia og USA.

- Rekrutteringen i Storbritannia har blitt godt mottatt. Det er mange piloter som ønsker å ha base på London Gatwick og jobbe for et innovativt og fremtidsrettet selskap som tilbyr konkurransedyktige lønns- og arbeidsbetingelser, samt muligheten til å fly det mest effektive og moderne langdistanseflyet som finnes i dag; 787 Dreamliner, sier flygesjef for Norwegians langdistanseoperasjon, Torstein Hoås.

Rekruttering av Gatwick-baserte kabinansatte vil finne sted tidlig neste år. Norwegian er også i gang med å rekruttere piloter til JFK i New York, hvor selskapet allerede har en base for kabinansatte.

En viktig aktør på London Gatwick
Norwegian har i løpet av kort tid blitt en stor aktør på London Gatwick, hvor flyselskapet tilbyr direkteruter til populære reisemål. Norwegian ble tidligere i år kåret til flyselskapet som gir «Best valuta for pengene» i Storbritannia av Skyscanner. I tillegg ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap for andre år på rad av SKYTRAX i sommer.

Norwegian åpnet en base på London Gatwick i 2013 hvor selskapet nå har 90 piloter og 200 kabinansatte i kortdistanseoperasjonen. Norwegian vil frakte mer enn tre millioner passasjerer til og fra London Gatwick i løpet av 2014 og har i dag 400 ukentlige flygninger og 41 ruter som opererer til og fra flyplassen.

I juli i år lanserte Norwegian sine første flygninger mellom London Gatwick og tre destinasjoner i USA; Los Angeles, New York og Fort Lauderdale. Å lansere langdistanseruter mellom London Gatwick og USA er en del av Norwegians strategi om å vokse globalt og få et sterkere fotfeste internasjonalt.

I dag har Norwegian en langdistanseflåte som består av sju Dreamlinere, med ytterligere ti i bestilling.

Kontaktperson for pressen:
Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 45 45 60 12

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 417 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,8 år (per januar 2014). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.