Open skies
Følg Norwegian

Norwegian åpner base i Palma de Mallorca

Pressemelding   •   mai 03, 2016 12:00 CEST

Norwegian åpner ny base i Palma de Mallorca og lanserer flere innenriksruter i Spania. Samtidig med baseetableringen øker også antall avganger til og fra Palma for skandinaviske reisende.

Norwegian fortsetter sin internasjonale ekspansjon med annonseringen av en ny base på Palma de Mallorca Lufthavn. Dette er selskapets syvende base i Spania og den 16. i Europa. Basen etableres med to fly, og vil skape over 60 lokale arbeidsplasser for piloter og kabinansatte, i tillegg til arbeidsplasser i tilknyttede virksomheter på bakken.

- Spania er et viktig marked for Norwegian, med blant annet flere innenriksruter mellom de spanske storbyene Madrid, Barcelona og Malaga til Kanariøyene, i tillegg til alle våre europeiske ruter mellom Spania og andre deler av Europa. Åpningen av ny base i Palma vil øke Norwegians tilstedeværelse i regionen, og bidrar til den lokale økonomien gjennom flere jobber og økt turisme, sier konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos.

For Norges del flyr Norwegian i dag mellom Palma de Mallorca og Oslo, Bergen og Stavanger. Antall avganger mellom Palma og Oslo vil fra 1. juni øke fra fire til syv ukentlige avganger, og til 10 avganger i høysesongen (19. juni-13. august). I tillegg øker selskapet rutetilbudet mellom Palma og andre skandinaviske byer som (København, Stockholm og Gøteborg). Norwegian lanserer også nye innenlandsruter mellom Palma de Mallorca og Barcelona, og Palma de Mallorca og Madrid.

Øvrige baser i Spania er Madrid, Barcelona, Alicante, Malaga, Las Palmas og Tenerife.

Kontaktperson:
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 45 45 60 12

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube