Gå videre til innhold
Norwegian åpner base i Madrid og lanserer flere nye ruter

Pressemelding -

Norwegian åpner base i Madrid og lanserer flere nye ruter

Norwegian fortsetter å ekspandere i Europa og åpner ny base i Madrid sommeren 2014. Samtidig lanserer selskapet seks nye ruter fra Madrid til Oslo, Stockholm, Helsinki, Hamburg, Warszawa og London. 

Basen i Madrid er Norwegians femte spanske base, i tillegg til Alicante, Malaga, Las Palmas og Tenerife.

-  Vi åpner ny base i Madrid for å møte den store etterspørselen etter direktefly mellom den spanske hovedstaden og viktige byer i Europa. Vi ser et stort passasjerpotensiale ut fra hovedflyplassen i Madrid. Samtidig er det strategisk viktig for Norwegian med base i den spanske hovedstaden i lys av vår tilstedeværelse i det spanske markedet og ikke minst med tanke på våre framtidsplaner, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

-  Norwegians baseetablering på Barajas-flyplassen i Madrid er gode nyheter for alle byens innbyggere. Selskapet vokser raskt gjennom å tilby et godt, mer miljøvennlig produkt til en lav pris. Den regionale regjeringen i Madrid er stolt over at Norwegian har valgt den spanske hovedstaden som en del av sine ekspansjonsplaner. Madrid har et unikt tilbud til turister og bedrifter over hele verden og takket være Norwegian vil vi kunne tiltrekke enda flere til vår region, sier Ignacio González, Presidente de la Comunidad de Madrid.

To basefly og seks nye direkteruter fra juni – og øker til 3 basefly i løpet av høsten
Norwegian vil plassere to nye fly av typen Boeing 737-800 på basen i Madrid, rekruttere om lag 100 medarbeidere lokalt, samt lansere seks nye ruter fra juni 2014. Antall basefly vil øke til 3 i løpet av høsten, hvilket bidrar til et økt antall lokalt ansatte, så vel som nye ruter.

Ruteprogram

Madrid – Oslo
tre ganger i uka på tirsdag, torsdag og lørdag, med oppstart 3. juni.

Madrid – Stockholm fire ganger i uka, på mandag, onsdag, fredag og søndag, med oppstart 4. juni

Madrid – Helsinki tre ganger i uka, på mandag, onsdag og fredag, med oppstart 4. juni

Madrid – Hamburg fire ganger i uka, på mandag, onsdag, fredag og søndag, med oppstart 4. juni

Madrid – Warsawa to ganger i uka, på tirsdag og lørdag, med oppstart 3. juni

Madrid – London - daglige flygninger fra 2. juni

Madrid – København øker fra tre til fire ukentlige flygninger i perioden april til juni. Fra juli blir det daglige flygninger mellom Madrid og København.

For mediehenvendelser:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Emner

Tags


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 392 ruter til 124 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I juni 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00
Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Pressekontakt Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Relatert materiale

Norwegian

Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway