Gå videre til innhold
Norwegian åpner base i Barcelona og lanserer flere nye ruter

Pressemelding -

Norwegian åpner base i Barcelona og lanserer flere nye ruter

Norwegian fortsetter å ekspandere i Europa og åpner ny base i Barcelona våren 2014. Samtidig lanserer selskapet fire nye ruter fra Barcelona til Sandefjord Torp, Hamburg, Berlin og Warszawa.  

Basen i Barcelona er Norwegians sjette spanske base, i tillegg til Madrid, Alicante, Malaga, Las Palmas og Tenerife. 

- Vi åpner ny base i Barcelona for å møte den store etterspørselen etter direktefly til og fra Spanias nest største by og en av verdens vakreste byer. Vi har allerede i dag stor trafikk på Barcelona og ser et stort passasjerpotensiale fremover. Samtidig er det strategisk viktig for Norwegian med base her ettersom vi vurderer Barcelona som et aktuelt knutepunkt for langdistansetrafikk, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

- Barcelona Air Route Development Committee (BARDC) er glad for at Norwegian fortsetter å ekspandere i Barcelona og ser på byen vår som en viktig del av sin fremtidige strategi, ikke minst når det gjelder langdistanseflyvninger. Etableringen av en ny base vil ikke bare skape flere arbeidsplasser i den lokale flybransjen, men også i reiselivsnæringen generelt, sier Ricard Font, President of BARDC and Infrastructures and Mobility Deputy Secretary of Catalonia Government.

Tre basefly, fire nye direkteruter og kraftig kapasitetsøkning
Norwegian vil plassere tre nye fly av typen Boeing 737-800 på basen i Barcelona, rekruttere over 100 medarbeidere lokalt, samt lansere fire nye ruter fra april 2014.

Ruteprogram – nye destinasjoner

Barcelona – Sandefjord Torp: To ganger i uka på torsdag og søndag, med oppstart 3. april

Barcelona – Hamburg: Fire ganger i uka på tirsdag, torsdag, lørdag og søndag, med oppstart 3. april

Barcelona – Berlin: Tre ganger i uka, på mandag, onsdag, fredag, med oppstart 2. april

Barcelona – Warszawa: Tre ganger i uka, på tirsdag, torsdag og lørdag, med oppstart 3. april


Økt frekvens på eksisterende ruter

Stockholm – Barcelona: 13 ukentlige flygninger

Helsinki – Barcelona: Daglige flygninger

Barcelona – London: Daglige flygninger fra 31. mars


For mediehenvendelser:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816


Emner

Tags


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 413 ruter til 125 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00
Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Pressekontakt Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Relatert materiale

Norwegian

Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway