Open skies
Følg Norwegian

Norges «ti minst bereiste» er kåret – får tur New York med Norwegian

Pressemelding   •   aug 23, 2013 12:00 CEST

Tusenvis av reiseglade nordmenn har engasjert seg, og nå er jakten endelig over. De ti vinnerne er kåret. De kommer fra hele landet og flere av dem har aldri vært utenfor Norges grenser tidligere.

Responsen var enorm da Norwegian i juli startet jakten på «Norges ti minst bereiste».

Flyselskapet har fått inn over 2400 nominasjoner. De heldige får ta med seg en venn og bli med Bjørn Kjos på en av de første flyvningene til New York med Norwegians nye 787 Dreamliner 3. september.

Stor variasjon
Norges minst bereiste er fra hele landet, og det er stor variasjon i både alder og kjønn. Flesteparten har vært i Sverige eller Danmark, mens noen har aldri har vært utenfor landets grenser. Mange av kandidatene har heller aldri vært om bord i et fly eller eid et pass. Noen har latt seg stoppe på grunn av flyskrekk, mens andre har vært forhindret av lite tid eller stram økonomi.

– Så klar som jeg kan bli
Jeanett Rinden fra Moss er blant de ti som nå kan glede seg til å innta New York. Hun ble nominert av lillesøsteren sin, som syntes det var på tide at Jeanett i en alder av 25 fikk se litt av verden. Jeanett hadde aldri sett for seg å skulle reise så langt hjemmefra, men innrømmer at hun gleder seg til turen:

– Jeg hadde aldri forventet å vinne – jeg vinner aldri noe som helst, så at jeg skulle vinne en tur til New York, det er jo helt vanvittig!

I New York skal Jeanett og de ni andre minst bereiste få med seg noe av det alle «må» se i New York. De skal blant annet besøke Frihetsgudinnen og Empire State Building.

Her er de ti vinnerne:

Karin Synnøve Iversen
Alder: 40
Sted: Porsgrunn
Lengste reise: Stockholm, Sverige
Nominert av: Samboeren Olav

Som alenemor til to døtre som nå er voksne, har Karin verken hatt tid eller råd til å reise. Det lengste hun har vært hjemmefra er Stockholm, der hun var på konfirmanttur som 14-åring. Det er med skrekkblandet fryd at hun nå forbereder seg til sin aller første flytur.

Jeanett Rinden
Alder: 25
Sted: Moss
Lengste reise: Kreta, Hellas
Nominert av: Lillesøsteren Jannicke

Da hun var liten var hun på familietur til Kreta, men siden den gang har Jeanett holdt seg i hjembyen Moss, som hun mener har alt man kan ønske seg. Det første hun måtte gjøre etter at hun fikk vite at hun var en av Norges ti minst bereiste, var å skaffe seg pass.

Jim Roger Johansen
Alder: 38
Sted: Hodal
Lengste reise: Sverige
Nominert av: Søsteren Maria

Hverdagen til Jim Roger er preget av hardt arbeid og lite fritid. I fjor dro han på politistasjonen for å skaffe seg pass, men det ligger fortsatt ubrukt hjemme. Nå nærmer han seg 40 år, og i den anledning mener søsteren Maria at han fortjener en skikkelig ferietur.

Pia Riise
Alder:
45
Sted: Henningsvær
Lengste reise: Oslo
Nominert av: Datteren Carina

Å fylle 40 år uten å ha sitt eget pass, var ikke akseptabelt for Pia. Derfor dro hun på politistasjonen for å skaffe seg pass på 40-årsdagen. Selv om hun lenge har drømt om å reise, har både økonomi og tid hindret henne. Passet er fortsatt ubrukt.

Anne-Lise Fonn
Alder:
43
Sted: Nordfjordeid
Lengste reise: Sverige
Nominert av: Lillesøsteren Marita

Med tre barn og to jobber blir det ikke mye tid til reising. Anne-Lise har stort sett brukt sommerferien på å jobbe som frivillig på rockefestivalen Malakoff hjemme i Nordfjordeid. Selv om hun aldri har reist lenger enn til Sverige, er hun mer enn klar for New York. 

Kathrine Steffensen
Alder:
36
Sted: Sortland
Lengste reise: Tanzania
Nominert av: Venninnen Gro

Hun har vært i Tanzania på klassetur som ung, men siden den gang har det blitt lite reising på Kathrine. På grunn av dårlig tid og trang økonomi, har hun stort sett holdt seg i Sortland. Nå gleder hun seg til å sjekke ut shoppingmulighetene i New York. 

John Olav Hovden Salvesen
Alder:
22
Sted: Birkeland
Lengste reise: Sverige
Nominert av: Venninnen Michelle

Som lastebilsjåfør har det blitt noen turer til Sverige og på fritiden har det blitt noen ”harryturer til Danmark”, men ellers har det det vært minimalt med reising på John Olav. Da han satte seg i et fly for første gang i sommer, var det ikke for å reise på ferie, men for å hoppe i fallskjerm!

Øyvind Opheim
Alder:
39
Sted: Trondheim
Lengste reise: Östersund, Sverige
Nominert av: Seg selv

Øyvind føler han aldri er utenfor hjembyen Trondheim.
På grunn av konas flyskrekk (ja, han sier han får lov til å skylde på henne), har feriene de siste seks årene kun gått til Östersund. Nå vil ha ta med seg datteren på 11 år til New York.

Line Brettengen
Alder:
41
Sted: Hell
Lengste reise: Danmark
Nominert av: Samboeren Geir

Line er født på fredag den trettende og mener hun er verdens mest uheldige person. Nå kan det se ut som om lykken har snudd! Line har alltid drømt om å reise, og takket være samboeren, kan hun nå pakke kofferten og sette kursen mot ”The Big Apple”.

Vibeke Fjeld Lund
Alder:
29
Sted: Porsgrunn
Lengste reise: Danmark
Nominert av: De to trillingsøstrene Lene og Hilde

Vibeke fra Porsgrunn skaffet seg pass for noen år siden, men det ligger fortsatt ubrukt i nattbordskuffen. Hun har alltid sagt at hun har hatt flyskrekk, men det tror trillingsøstrene hennes ikke noe på, siden hun faktisk aldri har vært på en flyplass.

Se også: www.norwegian.no/norgesminstbereiste og https://www.facebook.com/flynorwegian/app_214102128679514

For mer informasjon og bilder, kontakt kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion, tlf: 46632010 eller astrid.mannion@norwegian.no

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med 382 ruter til 121 destinasjoner. I dag opererer Norwegian 382 ruter til 121 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 75 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I juni 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.