Gå videre til innhold
Norges første flygning med biodrivstoff har tatt av

Pressemelding -

Norges første flygning med biodrivstoff har tatt av

I dag gjennomførte Norwegian sin aller første flygning med biodrivstoff. Norwegians flygning DY631 fra Bergen til Oslo tok av i ettermiddag med nesten 50 prosent biodrivstoff på tanken. Dette tilsvarer over 40 prosent mindre utslipp enn en gjennomsnittlig flytur med vanlig drivstoff.

Norwegiansjef Bjørn Kjos har med seg klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft om bord denne uvanlige – og svært viktige – flygningen mellom Bergen og Oslo. Det nye Norwegian-flyet med registrering LN-NIF, er fylt med bærekraftig drivstoff og vil slippe ut totalt 3178 kg tilsvarende 40 gram per passasjerkilometer. Eldre fly med tradisjonelt drivstoff slipper ut 5786 kg tilsvarende 74 gram per passasjerkilometer på den samme strekningen. 

Flygningen med 48 prosent innblanding av biojetdrivstoff er et samarbeid med Avinor og miljøstiftelsen ZERO.

- En viktig milepæl
- I Norwegian er vi svært opptatt av å gjøre alt vi kan for å gjøre luftfarten mer miljøvennlig. Norwegian har som klart mål å redusere CO2-utslipp med 30 prosent per passasjer i perioden 2008 til 2015. Det viktigste miljøtiltaket er nye fly, og Norwegians flåte er blant de nyeste og mest miljøvennlige i Europa. Men nye fly er ikke nok. Bærekraftig biodrivstoff er også et viktig tiltak. Denne flygningen med biodrivstoff fra Bergen til Oslo er derfor en viktig milepæl i bransjens felles arbeid for å gjøre bærekraftig biodrivstoff tilgjengelig for flyselskapene, sier konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos.

Gjennom utvikling av ny teknologi og rammebetingelser som gir gode incentiver til at flyselskapene skal investere i miljøvennlige alternativer, ønsker Norwegian å bidra til å gjøre luftfarten karbonnøytral innen 2050.


Kontaktperson:
Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf 454 56 012

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 417 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 100 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,8 år (per januar 2014). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. Norwegian har blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards både i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway