Open skies
Følg Norwegian

Norges første flygning med biodrivstoff har tatt av

Pressemelding   •   nov 11, 2014 16:40 CET

I dag gjennomførte Norwegian sin aller første flygning med biodrivstoff. Norwegians flygning DY631 fra Bergen til Oslo tok av i ettermiddag med nesten 50 prosent biodrivstoff på tanken. Dette tilsvarer over 40 prosent mindre utslipp enn en gjennomsnittlig flytur med vanlig drivstoff.

Norwegiansjef Bjørn Kjos har med seg klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft om bord denne uvanlige – og svært viktige – flygningen mellom Bergen og Oslo. Det nye Norwegian-flyet med registrering LN-NIF, er fylt med bærekraftig drivstoff og vil slippe ut totalt 3178 kg tilsvarende 40 gram per passasjerkilometer. Eldre fly med tradisjonelt drivstoff slipper ut 5786 kg tilsvarende 74 gram per passasjerkilometer på den samme strekningen. 

Flygningen med 48 prosent innblanding av biojetdrivstoff er et samarbeid med Avinor og miljøstiftelsen ZERO.

- En viktig milepæl
- I Norwegian er vi svært opptatt av å gjøre alt vi kan for å gjøre luftfarten mer miljøvennlig. Norwegian har som klart mål å redusere CO2-utslipp med 30 prosent per passasjer i perioden 2008 til 2015. Det viktigste miljøtiltaket er nye fly, og Norwegians flåte er blant de nyeste og mest miljøvennlige i Europa. Men nye fly er ikke nok. Bærekraftig biodrivstoff er også et viktig tiltak. Denne flygningen med biodrivstoff fra Bergen til Oslo er derfor en viktig milepæl i bransjens felles arbeid for å gjøre bærekraftig biodrivstoff tilgjengelig for flyselskapene, sier konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos.

Gjennom utvikling av ny teknologi og rammebetingelser som gir gode incentiver til at flyselskapene skal investere i miljøvennlige alternativer, ønsker Norwegian å bidra til å gjøre luftfarten karbonnøytral innen 2050.


Kontaktperson:
Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf 454 56 012

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 417 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 100 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,8 år (per januar 2014). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. Norwegian har blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards både i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.