Gå videre til innhold
Nord-Norge får sine egne halehelter – folket bestemmer hvem

Pressemelding -

Nord-Norge får sine egne halehelter – folket bestemmer hvem

Norwegian arrangerer et nytt haleheltvalg. Denne gangen er det helter fra Nord-Norge som skal pryde halene på Norwegian-flyene, og det er folket som skal stemme frem haleheltene.

Fjorårets haleheltvalg, hvor publikum over hele landet kåret halehelter for Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, resulterte i et voldsomt engasjement og begeistring hos publikum med over 1200 nominasjoner og 250 000 stemmer. Nå er det Nord-Norges tur til å nominere og stemme frem en halehelt i hvert av de nordligste fylkene Nordland, Troms og Finnmark.

Stort engasjement fra nord
Engasjementet fra nordlendingene under fjorårets haleheltvalg var stort. Derfor var det naturlig for Norwegian å arrangere et haleheltvalg for de nordligste fylkene i år. Norwegian håper at nordmenn og ikke minst nordlendinger er klare til nok en valgthriller.

Noen kandidater er i år som i fjor forhåndsnominerte. Disse kandidatene er valgt av en nominasjonskomité fra hvert fylke som består av representanter fra politikken, næringslivet, utdanningsinstitusjoner og kulturlivet. Fylkesmann Hill-Marta Solberg (Norland), ordfører i Tromsø, Jens Johan Hjort (Troms), musiker Jørn Hoel (Troms), ordfører i Hammerfest kommune Alf E. Jakobsen (Finnmark), musiker Mari Boine (Finnmark) og tidligere skiløper Vegard Ulvang (Finnmark) er noen av representantene i nominasjonskomiteen.

Hvert fylke starter med tre forhåndsnominerte kandidater, men Norwegian håper at publikum vil bidra med å nominere flere gode navn.

For å avlegge din stemme eller nominere kandidater går, du inn på www.halehelter.no. Kriteriene for å kunne bli nominert er at vedkommende må være død og ha en tilhørighet til enten Finnmark, Troms eller Nordland. Det vil være mulighet til å stemme og nominere kandidater i to uker. Etter dette vil en tautrekkingsfinale mellom de to mest populære kandidatene i hvert fylke avgjøre vinnerne.

Vedlegg: Faktaark med oversikt over nominasjonskomiteene og de forhåndsnominerte kandidatene.

Kontaktperson for pressen:
Kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion, tlf. 466 32010, epost: astrid.mannion@norwegian.no

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 392 ruter til 124 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I juni 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway