Open skies
Følg Norwegian

Nord-Norge får sine egne halehelter – folket bestemmer hvem

Pressemelding   •   nov 12, 2013 08:05 CET

Norwegian arrangerer et nytt haleheltvalg. Denne gangen er det helter fra Nord-Norge som skal pryde halene på Norwegian-flyene, og det er folket som skal stemme frem haleheltene.

Fjorårets haleheltvalg, hvor publikum over hele landet kåret halehelter for Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, resulterte i et voldsomt engasjement og begeistring hos publikum med over 1200 nominasjoner og 250 000 stemmer. Nå er det Nord-Norges tur til å nominere og stemme frem en halehelt i hvert av de nordligste fylkene Nordland, Troms og Finnmark.

Stort engasjement fra nord
Engasjementet fra nordlendingene under fjorårets haleheltvalg var stort. Derfor var det naturlig for Norwegian å arrangere et haleheltvalg for de nordligste fylkene i år. Norwegian håper at nordmenn og ikke minst nordlendinger er klare til nok en valgthriller.

Noen kandidater er i år som i fjor forhåndsnominerte. Disse kandidatene er valgt av en nominasjonskomité fra hvert fylke som består av representanter fra politikken, næringslivet, utdanningsinstitusjoner og kulturlivet. Fylkesmann Hill-Marta Solberg (Norland), ordfører i Tromsø, Jens Johan Hjort (Troms), musiker Jørn Hoel (Troms), ordfører i Hammerfest kommune Alf E. Jakobsen (Finnmark), musiker Mari Boine (Finnmark) og tidligere skiløper Vegard Ulvang (Finnmark) er noen av representantene i nominasjonskomiteen.

Hvert fylke starter med tre forhåndsnominerte kandidater, men Norwegian håper at publikum vil bidra med å nominere flere gode navn.

For å avlegge din stemme eller nominere kandidater går, du inn på www.halehelter.no. Kriteriene for å kunne bli nominert er at vedkommende må være død og ha en tilhørighet til enten Finnmark, Troms eller Nordland. Det vil være mulighet til å stemme og nominere kandidater i to uker. Etter dette vil en tautrekkingsfinale mellom de to mest populære kandidatene i hvert fylke avgjøre vinnerne.

Vedlegg: Faktaark med oversikt over nominasjonskomiteene og de forhåndsnominerte kandidatene.

Kontaktperson for pressen:
Kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion, tlf. 466 32010, epost: astrid.mannion@norwegian.no

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 392 ruter til 124 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I juni 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.