Gå videre til innhold
Nord-Norge får sine egne halehelter – folket bestemmer hvem

Pressemelding -

Nord-Norge får sine egne halehelter – folket bestemmer hvem

Norwegian arrangerer et nytt haleheltvalg. Denne gangen er det helter fra Nord-Norge som skal pryde halene på Norwegian-flyene, og det er folket som skal stemme frem haleheltene.

Fjorårets haleheltvalg, hvor publikum over hele landet kåret halehelter for Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, resulterte i et voldsomt engasjement og begeistring hos publikum med over 1200 nominasjoner og 250 000 stemmer. Nå er det Nord-Norges tur til å nominere og stemme frem en halehelt i hvert av de nordligste fylkene Nordland, Troms og Finnmark.

Stort engasjement fra nord
Engasjementet fra nordlendingene under fjorårets haleheltvalg var stort. Derfor var det naturlig for Norwegian å arrangere et haleheltvalg for de nordligste fylkene i år. Norwegian håper at nordmenn og ikke minst nordlendinger er klare til nok en valgthriller.

Noen kandidater er i år som i fjor forhåndsnominerte. Disse kandidatene er valgt av en nominasjonskomité fra hvert fylke som består av representanter fra politikken, næringslivet, utdanningsinstitusjoner og kulturlivet. Fylkesmann Hill-Marta Solberg (Norland), ordfører i Tromsø, Jens Johan Hjort (Troms), musiker Jørn Hoel (Troms), ordfører i Hammerfest kommune Alf E. Jakobsen (Finnmark), musiker Mari Boine (Finnmark) og tidligere skiløper Vegard Ulvang (Finnmark) er noen av representantene i nominasjonskomiteen.

Hvert fylke starter med tre forhåndsnominerte kandidater, men Norwegian håper at publikum vil bidra med å nominere flere gode navn.

For å avlegge din stemme eller nominere kandidater går, du inn på www.halehelter.no. Kriteriene for å kunne bli nominert er at vedkommende må være død og ha en tilhørighet til enten Finnmark, Troms eller Nordland. Det vil være mulighet til å stemme og nominere kandidater i to uker. Etter dette vil en tautrekkingsfinale mellom de to mest populære kandidatene i hvert fylke avgjøre vinnerne.

Vedlegg: Faktaark med oversikt over nominasjonskomiteene og de forhåndsnominerte kandidatene.

Kontaktperson for pressen:
Kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion, tlf. 466 32010, epost: astrid.mannion@norwegian.no

Emner

Tags


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 392 ruter til 124 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian fraktet  nærmere 17,7 millioner passasjerer i 2012. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 000 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I juni 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00
Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Pressekontakt Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Relatert materiale

Norwegian

Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway