Open skies
Følg Norwegian

Nok er nok: Parat og NPU må komme til forhandlingsbordet umiddelbart

Pressemelding   •   mar 05, 2015 13:20 CET

Norwegian går snart inn i det sjuende døgnet med pilotstreik – det er en unntakstilstand i hele konsernet. Nok er nok. Over 100 000 passasjerer har så langt blitt berørt av pilotstreiken. Ledelsen i Norwegian Air Norway (NAN) har fått alle fullmakter fra ledelsen i morselskapet Norwegian Air Shuttle til å få hele konsernet ut av den krisen som er skapt. Det er også en klar føring at pilotene i Norge, Sverige og Danmark skal få en reell mulighet til selv å påvirke sin egen arbeidsplass fremover.

Nattens forsøk på å få til reelle forhandlinger lyktes ikke. NANs forhandlere ønsket å bringe inn Riksmekler Nils Dalseide. Riksmekleren satt klar rett i nærheten, men var likevel ikke ønsket til møtet av NPU og Parat.

Situasjonen er ikke lik i de tre skandinaviske landene og Norwegian har fått henvendelser fra svenske og danske piloter som ikke vil risikere sin egen arbeidsplass som følge av blant annet de NPUs krav om ytelsespensjon. De danske pilotene er allerede på dansk innskuddspensjonsordning. Svenskene har også sin egen pensjonsordning.

Norwegian har hele tiden vært innstilt på finne løsning med NPU og Parat, men ledelsen verken vil eller kan overlate til en ansattgruppe å overta styringen av Norwegian-konsernet. NAN har nå gitt NPU og Parat en siste mulighet til å komme til forhandlingsbordet umiddelbart, hvor kravene til avtale med morselskapet og kommersiell styringsrett er ute.

Nå starter nedtellingen, med en frist for NPU og Parat til kl 15. 

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på fire år (per februar 2015). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. Norwegian har blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards både i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.