Open skies
Følg Norwegian

Niels Smedegaard innstilles som ny styreleder i Norwegian

Pressemelding   •   apr 15, 2019 15:03 CEST

Boeing 787 Dreamliner

Valgkomiteen i Norwegian innstiller Niels Smedegaard som ny styreleder.

Niels Smedegaard (f. 1962) er konsernsjef i DFDS og har hatt en rekke lederroller i selskaper som Gate Gourmet Group, Swissair og SAS. Han er dansk statsborger.

Valgkomiteen anbefaler at Niels Smedegaard velges som nytt styremedlem, med anbefaling om at styret vurderer ham valgt som styrets leder.

Valgkomiteen innstiller også Ingrid Elvira Leisner som nytt styremedlem.

Nytt styre vil bli valgt på selskapets generalforsamling 7. mai.

Se innkalling til generalforsamlingen for ytterligere informasjon. 

Norwegian er det femte største lavprisselskapet i verden med over 37 millioner reisende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 170 fly med en gjennomsnittsalder på 3,8 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For sjette år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube