Open skies
Følg Norwegian

Krigshelten Gunnar Sønsteby ny halehelt hos Norwegian

Pressemelding   •   des 21, 2012 13:35 CET

Krigshelten Gunnar Sønsteby blir ny halehelt på Norwegians aller nyeste fly. Avdukingen av flyet fant sted på Gardermoen fredag formiddag, og det var Gunnar Sønstebys enke, Anne-Karin Sønsteby, som stod for selve avdukingen.

Flyet ble levert direkte fra Boeing-fabrikken på onsdag og er den 13. nye Boeing 737-800-maskinen Norwegian får levert i år. Representanter fra familien Sønsteby, Forsvaret og Norwegian var til stede under seremonien.

- At Gunnar Sønsteby er en verdig halehelt, er det ingen tvil om. I Norwegian er vi takknemlige for og stolte over at Anne Karin Sønsteby har sagt ja til å la oss få hedre hennes mann og den fantastiske innsatsen han har gjort for fedrelandet. Jeg vet at dette betyr mye for mange nordmenn, og i Norwegian har vi sett at mange av våre kunder har vist et stort engasjement for å få Gunnar Sønsteby på halen, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Tett samarbeid mellom Norwegian og Forsvaret
Forsvaret er Norwegians største kunde med over 300 000 reiser i året og det har lenge vært et ønske å markere det fem år lange samarbeidet.

- Gunnar Sønsteby er en av våre store helter. Han representerer også våre veteraner og verdier. Sønsteby har derfor vært det naturlige valget helt fra ideen om en halehelt fra Forsvaret tok form, sier generalmajor Erik Gustavson i Forsvarsstaben.

Anne Karin Sønsteby avduket haleportrettet av sin avdøde mann. Avdukingen fant sted i Norwegians hangar på Gardermoen fredag formiddag og det var Sønstebys enke Anne Karin som foretok selve avdukingen. Administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian og representanter fra Forsvaret var også til stede under seremonien.

Halehelt nummer 58
Gunnar Sønsteby er nummer 58 i rekken av nordiske helter som pryder haleroret på Norwegians fly. Max Manus, Fridtjof Nansen, Sonja Henie, Sigrid Undset, Henrik Ibsen og Edvard Grieg er noen av de betydningsfulle nordmennene som er portrettert. Les mer om Norwegians halehelter her.

Kontaktpersoner:
Norwegian: Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 454 56 012
Forsvaret: Pressetalsmann major Christian Øverli, tlf. 958 75 846

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa (330 ruter til 120 destinasjoner pr oktober 2012), samt Nord-Afrika og Midtøsten. I mai 2013 starter selskapet også med langdistanseflygninger til USA og Asia. Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet  nærmere 16 millioner passasjerer i 2011. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 68 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,9 år (per oktober 2012).  Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har totalt 280 fly på ordre. 

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.