Gå videre til innhold
Karibia og Spania bidro til trafikkvekst og høyere fyllingsgrad for Norwegian i januar

Pressemelding -

Karibia og Spania bidro til trafikkvekst og høyere fyllingsgrad for Norwegian i januar

Nye innenriksruter i Spania og ruter mellom Karibia og USA påvirker passasjertallene positivt ved inngangen til 2016. Totalt fløy over 1,7 millioner passasjerer med Norwegian i januar 2016, en betydelig økning sammenlignet med fjoråret. Fyllingsgraden var på 81,7 prosent, opp 1,7 prosentpoeng.

I januar fløy 1 756 656 passasjerer med Norwegian, en økning på ni prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 14 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 12 prosent denne måneden.

Norwegian startet i desember 2015 for første gang opp ruter mellom den amerikanske østkysten og de franske øyene Guadeloupe og Martinique i Karibia. Rutene flys i vinterhalvåret fra Karibia til New York, Baltimore og Boston, og de er blitt tatt godt imot både av amerikanske passasjerer, fastboende på øyene og tilreisende til de amerikanske storbyene, også fra Europa. Interessen har ført til at Norwegian har forlenget flere av rutene ut april.

- Vi er godt fornøyd med at vi forsetter å fylle flyene så godt i en lavsesongmåned som januar. Trafikkveksten skyldes sterkere satsing internasjonalt, med innenriksflygninger i Spania og ikke minst rutene mellom de franske karibiske øyer og den amerikanske østkysten. I tillegg har vi fått flere passasjerer på langdistanserutene, sier Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos.

Snittalder på flåten nede i 3,6 år

Norwegians flåtefornyelse fortsetter med stor kraft i 2016, med leveranse av til sammen 21 fabrikknye fly i år, 17 Boeing 737-800 og fire 787-9 Dreamliner. Årets første 737-maskin ble levert i januar. Videre får Norwegian levert fire fly av typen Airbus A320neo som skal leases ut. Sju eldre 737-800 maskiner fases ut av flåten i løpet av året. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i Europa.

Norwegian gjennomførte 99,5 prosent av de planlagte flygningene i januar, hvorav 72,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97 55 43 44

Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Emner

Tags


Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00
Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Pressekontakt Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Relatert materiale