Open skies
Følg Norwegian

Jan Dahm-Simonsen blir ny HR-direktør i Norwegian

Pressemelding   •   mar 10, 2016 13:27 CET

Jan Dahm-Simonsen (46) er ansatt som ny HR-direktør i Norwegian. Han tiltrer stillingen innen 1. september, og erstatter Gunnar Martinsen som går av med pensjon.

Jan Dahm-Simonsen kommer fra en stilling som Vice President Global Reward & Employee Relations i Statoil. Han har lang HR-erfaring fra flere internasjonale selskaper.

- Jeg er svært motivert for oppgaven og glad for å få muligheten til å bidra i den videre utviklingen i Norwegian, ikke minst selskapets globale ekspansjon. Norwegian er et fantastisk spennende og fremtidsrettet selskap, som jeg ser fram til å bli bedre kjent med, sier Jan Dahm-Simonsen.

Norwegians nye HR-direktør vil bli en del av konsernledelsen og rapportere til konsernsjef, Bjørn Kjos. Dahm-Simonsen tiltrer stillingen senest 1.september.

- Jeg er godt fornøyd med at Jan Dahm-Simonsen har takket ja til å begynne i Norwegian. Ikke minst har hans HR-erfaring fra et selskap med internasjonal virksomhet vært viktig for oss, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Jan Dahm-Simonsen har hatt flere roller i Statoil. Han har tidligere vært ansatt som Vice President HR Exploration og Executive Vice President Staff & HR i Statoil Fuel and Retail. Dahm-Simonsen har hele sin karriere jobbet med HR i bedrifter med internasjonalt nedslagsfelt. Før han kom til Statoil jobbet han for Aker Solutions, og han har flere års erfaring fra GE Healthcare Clinical Systems. Dahm-Simonsen har mastergrad (MBA) i HR og organisasjonsutvikling fra University of Wales.

Nåværende HR-direktør, Gunnar Martinsen har var med på oppstarten av Norwegian i 1993, og kom senere tilbake som HR-direktør i 2002. Martinsen går i sommer av med pensjon.

- Gunnar Martinsen har vært en dyktig, nær medarbeider siden oppstarten og han har gjort en uvurderlig jobb for Norwegian. Det har vært mange år med hardt arbeid og Gunnar fortjener en stor takk for innsatsen, sier Bjørn Kjos.

Pressekontakt:
Kommunikasjonssjef, Lasse Sandaker-Nielsen: 45 45 60 12
Jan Dahm-Simonsen: 93 21 56 07

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube