Open skies
Følg Norwegian

Innenrikstrafikken i Norge, Sverige og Danmark lammet av pilotstreik i Norwegian

Pressemelding   •   mar 03, 2015 19:47 CET

Mer enn 35 000 kunder i Skandinavia er i morgen berørt av pilotstreiken i Norwegian. Norwegian-ledelsen har helt siden helgen forsøkt å få en løsning med Norwegian Pilot Union (NPU) og fagforeningen Parat for å unngå at enda flere reisende blir berørt, uten å lykkes.

Tross gjentatte forsøk fra Norwegian-ledelsen på å få til konstruktive samtaler for å unngå opptrapping av streiken har det ikke vært mulig å få til en dialog. Dette fører dessverre til at alle innenriksflygninger i Norge, Sverige og Danmark innstilles i morgen, onsdag 4. mars. Alle avganger mellom de skandinaviske hovedstedene er også kansellert.

Norwegian beklager på det sterkeste overfor alle reisende som blir påvirket av kanselleringer. Vi vil gjøre alt vi kan for å ivareta våre passasjerer på best mulig måte. Alle som har registrert mobilnummer på sin Norwegian-profil og som blir påvirket av streiken, vil få SMS fra Norwegian. Vi ber alle følge med på Norwegians nettsider og «Er flyet i rute» for oppdatert informasjon om alle enkeltflygninger. Kunder som er berørt av kanselleringer kan ringe vår hotline: +47 2149 2149 (døgnåpen).


Disse flygningene blir ikke berørt av streiken:

Flyvninger til/fra Storbritannia med rutenummer DY2400 til DY2900

Flyvninger til/fra Spania med rutenummer DY5100 til DY5598

Flyvninger til/fra Finland med rutenummer DY5599 til 5999

Flyvninger til/fra USA og Thailand med rutenummer DY7001 til DY7999

 

Bakgrunn for konflikten
Konflikten gjelder Norwegians skandinaviske datterselskap, Norwegian Air Norway (NAN).

Norwegian hadde i forkant av meklingen foreslått flere helt nødvendige kostnadsreduksjoner for å sikre et bærekraftig selskap og trygge arbeidsplasser fremover. Dessverre har ikke NPU/Parat imøtekommet disse kravene, men heller fremmet krav som går i feil retning i forhold til avtaler inngått ved forrige tarifforhandling i 2013.

NPU krever styringsrett over Norwegian-konsernet, tariffavtale med et selskap de ikke er ansatt i, samt at den norske tariffavtalen skal gjelde også utenfor Norge. Norwegian kunne heller ikke gå med på kravet om en konsernansiennitet for NAN-pilotene, dvs. ansiennitet i et selskap de ikke er ansatt i. I praksis ville det gitt skandinaviske piloter mulighet til å skyve ut kolleger ved de øvrige basene i Europa.

Vi vil gjøre vårt ytterste for at passasjerene blir ivaretatt på best mulig måte i henhold til EUs regelverk.

Kontakt:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på fire år (per februar 2015). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. Norwegian har blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards både i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.