Open skies
Følg Norwegian

Historisk ruteslipp: Norwegian lanserer 34 nye direkteruter

Pressemelding   •   nov 22, 2011 09:06 CET

Norwegian fortsetter å ekspandere i det nordiske markedet og lanserer 34 nye ruter i 2012. 16 av de nye rutene går fra Norge, der nå både Reykjavik, Kiev og Korsika kommer på rutekartet. Det samme gjør Andenes som ikke har hatt direktefly til Oslo på flere tiår. I tillegg økes frekvensen på 40 eksisterende ruter, slik at det blir enda flere avganger til de mest populære destinasjonene i Norwegians rutenettverk.

De nye rutene vil gå både fra Norge, Sverige, Danmark og Finland, og illustrerer at Norwegian befester posisjonen som et nordisk selskap.

- Vi er svært godt fornøyd responsen fra kundene i det nordiske markedet. Selv med betydelig kapasitetsvekst opplever vi fulle fly og vi ser at det er plass til mange nye reisemål i nettverket vårt. Det betyr også at vi kan tilby enda flere gjennomgående reiser, ikke minst i Norge, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

- Norwegian har desidert flest direkteruter fra Norge, både fra Oslo og andre byer. Vi får stadig flere splitter nye og mer miljøvennlige fly, og med internett om bord blir tilbudet til kundene bare bedre og bedre. Det ser vi at gir utslag i større kundetilfredshet og passasjervekst, som igjen gjør at vi hele tiden ser etter nye og interessante reisemål i inn- og utland, sier Kjos.

Nye ruter fra Norge

Oslo Gardermoen: Ajaccio (Korsika), Andøya, Bratislava, Kiev, Reykjavik og Skiathos (Hellas).

Torp: Antalya, Bergen, Berlin, Evenes, Las Palmas, Nice, Palma og Trondheim.

Bergen: Edinburgh.

Trondheim: Berlin.


Nye ruter fra Sverige

Stockholm: Amsterdam, Korfu, Krakow, Riga og Vasa (Finland).

Gøteborg: London.


Nye ruter fra Danmark

København: Beograd, Bratislava, Burgas, Marseille, Milano, Riga og Szczecin.

Aalborg: Berlin.


Nye ruter fra Finland

Helsinki: Korfu, Palma, Paris og Rhodos.

Vasa: Stockholm.


Billettene legges i salg fra 23. november.


Kontaktpersoner:

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 97 55 43 44

Kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 45 45 60 12

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa med direkteruter innenlands i Norge og til en rekke land i Europa, samt Nord-Afrika og Midtøsten (261 ruter og 100 destinasjoner per juli 2011). Med lave priser og kundevennlige løsninger har selskapet hatt en sterk passasjervekst de siste årene. Norwegian fraktet 13 millioner passasjerer i 2010. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 2 500 ansatte. Norwegian har 59 fly i flåten (per juli 2011). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly og får levert 78 fly direkte fra Boeing-fabrikken fram mot 2018. Norwegian vil ha en av Europas aller mest moderne og miljøvennlige flyflåter når de nye flyene er på plass.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.