Gå videre til innhold
Helteduell i Nord-Norge

Pressemelding -

Helteduell i Nord-Norge

Nominasjonsrunden i Norwegians haleheltvalg er avsluttet og seks finalister er nå klare for et nordnorsk helteoppgjør.

I løpet av den 16 dager lange nominasjonsperioden i Norwegians haleheltvalg, stemte over 68 000 personer på sin favoritthelt- og heltinne i Nord-Norge. Nå er seks finalister klare.

- Det er svært hyggelig å konstatere hvilket engasjement det er i befolkningen rundt våre nordnorske helter, sier ordfører i Tromsø og medlem av nominasjonskomiteen, Jens Johan Hjort.

I Troms var det svært jevnt mellom halehelt-kandidatene helt til siste slutt, og på avslutningsdagen kapret Ole Arvid Nergård finaleplassen. Den andre kandidaten som kan bli halehelt fra Troms er Anton Jakobsen.

I Nordland er det duket for et forfatteroppgjør når Regine Normann og Petter Dass møtes i finalen. De to kandidatene som kan bli Norwegians nye halehelt fra Finnmark er Harry Pettersen og Alma Halse.

Avgjøres med tautrekking
Det har vært et fantastisk engasjement rundt Norwegians haleheltvalg i Nord-Norge, men et siste krafttak gjenstår hvis man vil sikre sin favorittkandidat en plass på haleroret. Vinnerne for hvert av de tre fylkene Nordland, Troms og Finnmark skal avgjøres under tautrekkingsfinaler i Bodø, Tromsø og Alta.

- Jeg er ingen nybegynner i politisk tautrekning, men det er første gang jeg er med på et valg der tautrekkingen blir tatt så bokstavelig. Nå håper jeg så mange som mulig viser muskler til støtte for sin kandidat. Dette gleder jeg meg til, sier stortingsrepresentant og medlem av nominasjonskomiteen Odd Henriksen. 

Norwegian håper supporterne bokstavelig talt tar i et tak for sin halehelt-kandidat. Tautrekkingen er åpen for alle, så her er det bare å stille opp for å få sin halehelt på roret.

Tautrekkingen foregår i Alta den 9.desember utenfor Amfi kjøpesenter, 10. desember i Tromsø utenfor Nerstranda senter og 11. desember på torget utenfor Glasshuset i Bodø. Arrangementet starter klokken 17.00 i alle byer.

Fakta om finalistene:

Nordland:
Regine Normann: Var den første kvinnelige forfatteren fra Nord-Norge som slo igjennom i norsk litterær offentlighet. Hun debuterte 1905 med romanen Krabvaag. Skildringer fra et lidet fiskevær. Hun ble tildelt ordenen Pegasus fra Forfatterforeningen 1928, Petter Dass-medaljen, Nordlændingernes Forenings æresmedalje 1932 og Kongens fortjenstmedalje 1937.

Petter Dass: Er mest kjent for sin diktning som omhandler religion, nordnorsk natur og folkesjel. Dette har gitt han en sentral plass i norsk litteraturhistorie. Et panel sammensatt av fagfolk i avisa Nordlys kåret den folkekjære nordlandspresten til årtusenets nordlending ved utgangen av 1999.

Troms:
Anton Jakobsen: Regnes som Ishavskatedralens far og var banksjef, formann for Arktisk Forening i Tromsø, ishavsreder, stortingsmann (V), ordfører i Tromsøysund kommune og medlem av Norges Svalbard- og Ishavsråd (NSIR).

Ole Arvid Nergård: Har betydd betydelig for Troms og for Nord-Norge med sin fiskerivirksomhet. Han bygget opp et av Norges største fiskerikonsern med en rekke virksomheter i hele Nord-Norge og mange hundre ansatte.

Finnmark:
Harry Pettersen: Motstandsmann under andre verdenskrig.  Han var med i motstandsgruppa som rapporterte slagskipet Tirpitz sine bevegelser og status i Altafjorden. Han risikerte livet flere ganger og ble fanget og dømt til døden, men berget livet da krigen tok slutt før han ble avrettet.

Alma Halse: Dedikerte sitt liv til å hjelpe andre i nød. Gjennom en årrekke hjalp hun foreldreløse, fattige og hjemløse barn, senere skulle dette innbefatte også syke eldre. Hun grunnla barnehjemmet Betania i Bossekop i 1937.

For mediehenvendelser:
Kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion, + 466 32010, epost: astrid.mannion@norwegian.no

Emner

Tags


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 413 ruter til 125 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00
Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Pressekontakt Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Norwegian

Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway