Open skies
Følg Norwegian

Fortsatt god passasjervekst for Norwegian i november

Pressemelding   •   des 05, 2013 08:00 CET

Nærmere 1,7 millioner passasjerer fløy med Norwegian i november, en økning på 16 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Selskapet forsetter ekspansjonen og veksten ute i Europa gjennom innfasing av splitter nye fly, økt setekapasitet, etablering av nye baser og lansering av nye ruter.

I november fløy 1 689 049 passasjerer med Norwegian, en økning på 230 177 passasjerer eller 16 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Norwegian hadde en kapasitetsvekst (ASK) på 39 prosent og en trafikkvekst (RPK) på 40 prosent. Fyllingsgraden var 76,2 prosent, opp et halvt prosentpoeng fra samme måned i fjor.

Internasjonal vekst
Trafikktallene for november påvirkes av ekspansjon og vekst i nye markeder gjennom etablering av nye baser, lansering av nye ruter, innfasing av fabrikknye fly og kapasitetsøkning. Flydistansen er dessuten betydelig lengre enn før.

- Jeg er godt fornøyd med at flere, spesielt reisende utenfor Skandinavia, velger å fly med Norwegian og at vi fyller flyene godt selv med stor kapasitetsøkning.  Det viser at god kvalitet til lav pris verdsettes, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Totalt gjennomførte Norwegian 99,7 prosent av de planlagte flygningene i november, hvorav 86,4 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen tlf. 45 45 60 12

Finansdirektør Frode Foss, tlf. 916 31 645

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 413 ruter til 125 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.