Gå videre til innhold
Fortsatt god passasjervekst for Norwegian i november

Pressemelding -

Fortsatt god passasjervekst for Norwegian i november

Nærmere 1,7 millioner passasjerer fløy med Norwegian i november, en økning på 16 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Selskapet forsetter ekspansjonen og veksten ute i Europa gjennom innfasing av splitter nye fly, økt setekapasitet, etablering av nye baser og lansering av nye ruter.

I november fløy 1 689 049 passasjerer med Norwegian, en økning på 230 177 passasjerer eller 16 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Norwegian hadde en kapasitetsvekst (ASK) på 39 prosent og en trafikkvekst (RPK) på 40 prosent. Fyllingsgraden var 76,2 prosent, opp et halvt prosentpoeng fra samme måned i fjor.

Internasjonal vekst
Trafikktallene for november påvirkes av ekspansjon og vekst i nye markeder gjennom etablering av nye baser, lansering av nye ruter, innfasing av fabrikknye fly og kapasitetsøkning. Flydistansen er dessuten betydelig lengre enn før.

- Jeg er godt fornøyd med at flere, spesielt reisende utenfor Skandinavia, velger å fly med Norwegian og at vi fyller flyene godt selv med stor kapasitetsøkning.  Det viser at god kvalitet til lav pris verdsettes, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Totalt gjennomførte Norwegian 99,7 prosent av de planlagte flygningene i november, hvorav 86,4 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen tlf. 45 45 60 12

Finansdirektør Frode Foss, tlf. 916 31 645

Emner

Tags


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 413 ruter til 125 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 3 500 ansatte. Norwegian har 80 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,6 år (per mars 2013). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00
Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Pressekontakt Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Relatert materiale

Norwegian

Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway