Open skies
Følg Norwegian

Forbrukerrådet opptrer ikke i tråd med forbrukernes interesser

Pressemelding   •   des 22, 2014 13:05 CET

Forbrukerrådet har i dag uttalt at flyselskap som ikke følger Transportklagenemndas vedtak skal svartelistes, det vil si en offentlig oppfordring til boikott. Norwegian er ett av de flyselskapene som skal «velges bort» - fordi selskapet er prinsipielt uenig i at Norwegian skal behandles annerledes og langt strengere enn andre flyselskap som får tekniske problemer med flyene.

Flybytte skjer hos flyselskap over hele verden hver eneste dag, og det er heller ikke uvanlig at flyselskap setter inn buss på kortere strekninger for å få passasjerene fram. Den norske Transportklagenemnda har likevel ment at å reise med en annen flytype enn en Boeing 787 Dreamliner automatisk skal utløse en rabatt. Dette til tross for at erstatningsflyet har vært samme type Airbus som en rekke selskap normalt benytter. Rabatt-kravet i Norge er helt unikt i internasjonal flybransje og kun rettet mot Norwegian. Ingen andre flyselskap som har blitt rammet av forsinket levering eller tekniske problemer har fått et tilsvarende krav fra sitt hjemlands forbrukermyndigheter.

I praksis innebærer oppfordringen at kundene i mange tilfeller har svært få valgmuligheter når de skal velge flyselskap. Det er bemerkelsesverdig krav fra et statlig organ som nettopp skal ivareta hensynet til alle forbrukere – ikke bare de som dessverre måtte reise med en annen flytype enn Dreamlineren.

Medhold i Sverige
Norwegian følger normalt alltid Transportklagenemndas vedtak, men er uenig i denne ene konkrete saken. I Sverige får Norwegian medhold av den svenske klagenemnda.

Norwegians følger et internasjonalt regelverk hvor kundene får den kompensasjonen de har krav på ved forsinkelser. Mange har også fått en såkalt goodwillkompensasjon som plaster på såret ved kraftige forsinkelser.

Kontakt for pressen:
Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, tel. 454 56 012 

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 421 ruter til 129 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 102 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,8 år (per januar 2014). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. Norwegian har blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards både i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.