Open skies
Følg Norwegian

Flere passasjerer og fulle langdistansefly for Norwegian i september

Pressemelding   •   okt 06, 2015 08:00 CEST

Den gode passasjerutviklingen og den solide fyllingsgraden fortsatte for Norwegian i september. Vel 2,4 millioner reiste med selskapet denne måneden. Fyllingsgraden var 88,2 prosent og langrutene påvirker tallene i positiv retning.

I september fløy 2 435 240 passasjerer med Norwegian, en økning på 9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 11 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 3 prosent. Fyllingsgraden på 88,2 prosent er en økning på 6,8 prosentpoeng fra samme måned i fjor.

Selskapet fikk levert tre fabrikknye Boeing 737-800 i september av totalt 10 i 2015. Med en gjennomsnittsalder på fire år har Norwegian en av de nyeste og mest miljøvennlige flyflåtene i Europa. Norwegian har også blitt kåret til beste europeiske flyselskap i den internasjonale kåringen Passenger Choice Awards.

- Langdistanseflygningene fortsetter å påvirke tallene i positiv retning med en fyllingsgrad på 96 prosent i september. Vi ser også at stadig flere reisende benytter seg av vårt omfattende europeiske rutenett til å fly videre til USA og Thailand. Dette viser at samspillet mellom langdistanse og kortdistanse gir gode synergier. At vi nok en gang vinner nye internasjonale kundepriser viser at reisende over hele verden setter pris på Norwegians tilbud, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,8 prosent av de planlagte flygningene i september, hvorav 84,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 975 54 344
Finansdirektør Frode Foss, tlf. 916 31 645

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.