Open skies
Følg Norwegian

Ferietrafikken i Europa og langdistanserutene ga god passasjervekst i august

Pressemelding   •   sep 04, 2015 08:00 CEST

Den gode passasjerutviklingen og den solide fyllingsgraden fortsatte for Norwegian i august. Vel 2,5 millioner reiste med selskapet denne måneden og fyllingsgraden var tett på 90 prosent. God vekst på langrutene, samt stor ferieutfart i Storbritannia og Europa generelt, påvirker trafikktallene for august.

I august fløy 2 566 179 passasjerer med Norwegian, en økning på 9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 9 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 1 prosent denne måneden. Fyllingsgraden på 89,7 prosent er en økning på hele 6,1 prosentpoeng fra samme måned i fjor. 97 prosent av setene på langdistanseflyene var fylt i august.

- Langdistanseflygningene og stor ferieutfart i Storbritannia og Europa generelt påvirker tallene i positiv retning. At vi tiltrekker oss stadig flere reisende i Storbritannia, Tyskland, Spania og USA er gledelig og viser at selskapet også blir bedre rustet til å møte den internasjonale konkurransen framover, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,9 prosent av de planlagte flygningene i august, hvorav 80,2 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Selskapet fikk levert to fabrikknye Boeing 737-800 i august av totalt 10 i 2015. Med en gjennomsnittsalder på fire år har Norwegian en av de nyeste og mest miljøvennlige flyflåtene i Europa.I august inngikk Norwegian avtale om å anskaffe to nye 787-9 Dreamliner for levering i 2017, hvilket betyr at selskapet totalt vil ha 19 fly i langdistanseflåten i løpet av 2018.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 975 54 344
Finansdirektør Frode Foss, tlf. 916 31 645

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på fire år. Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.