Gå videre til innhold
Enighet om ny tariffavtale mellom Norwegian og Norwegian Pilot Union

Pressemelding -

Enighet om ny tariffavtale mellom Norwegian og Norwegian Pilot Union

Norwegian og Norwegian Pilot Union, som organiserer pilotene i Norge, er enige om en tariffavtale for 2022-2023. Avtalen trygger norske arbeidsplasser, samtidig som den gir Norwegian fleksibilitet til å håndtere den krevende vintersesongen.

– I fellesskap sikrer vi nå fleksibilitet og forutsigbarhet, både for Norwegian og for våre pilotkolleger. Avtalen gir oss en sesongfleksibilitet som vi mener er helt nødvendig for å kunne drive kostnadseffektivt gjennom vintersesongen. Pilotene er en av yrkesgruppene som de siste årene har måtte tilpasse seg en hverdag med stadige endringer, og vi som arbeidsgiver setter svært stor pris på det gjensidige tillitsforholdet vi har hatt i forhandlingene og den jobben forhandlingsdelegasjonene på begge sider har gjort, sier EVP People i Norwegian, Guro Poulsen.

– Hovedprioriteten har vært å sikre norske arbeidsplasser, og jeg er svært fornøyd med at vi har oppnådd det med denne avtalen. I tillegg får vi større forutsigbarhet og bedre mulighet for planlegging av pilotenes arbeidshverdag og fritid. Vi har hatt samtaler som har vært krevende, men samtidig gode og konstruktive, sier Alf Hansen, leder i Norwegian Pilot Union og pilot i Norwegian.

Selskapet og Norwegian Pilot Union ønsker også å samarbeide tettere i tiden fremover, og på den måten fortsette og forsterke den felles innsatsen for å utvikle og søke løsninger som bidrar til Norwegians konkurransekraft. Avtalen omfatter 668 piloter ansatt i Norge og gjelder fra januar i år til oktober 2023.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway