Gå videre til innhold
Enighet om ny tariffavtale mellom Norwegian og Norwegian Pilot Union

Pressemelding -

Enighet om ny tariffavtale mellom Norwegian og Norwegian Pilot Union

Norwegian og Norwegian Pilot Union, som organiserer pilotene i Norge, er enige om en tariffavtale for 2022-2023. Avtalen trygger norske arbeidsplasser, samtidig som den gir Norwegian fleksibilitet til å håndtere den krevende vintersesongen.

– I fellesskap sikrer vi nå fleksibilitet og forutsigbarhet, både for Norwegian og for våre pilotkolleger. Avtalen gir oss en sesongfleksibilitet som vi mener er helt nødvendig for å kunne drive kostnadseffektivt gjennom vintersesongen. Pilotene er en av yrkesgruppene som de siste årene har måtte tilpasse seg en hverdag med stadige endringer, og vi som arbeidsgiver setter svært stor pris på det gjensidige tillitsforholdet vi har hatt i forhandlingene og den jobben forhandlingsdelegasjonene på begge sider har gjort, sier EVP People i Norwegian, Guro Poulsen.

– Hovedprioriteten har vært å sikre norske arbeidsplasser, og jeg er svært fornøyd med at vi har oppnådd det med denne avtalen. I tillegg får vi større forutsigbarhet og bedre mulighet for planlegging av pilotenes arbeidshverdag og fritid. Vi har hatt samtaler som har vært krevende, men samtidig gode og konstruktive, sier Alf Hansen, leder i Norwegian Pilot Union og pilot i Norwegian.

Selskapet og Norwegian Pilot Union ønsker også å samarbeide tettere i tiden fremover, og på den måten fortsette og forsterke den felles innsatsen for å utvikle og søke løsninger som bidrar til Norwegians konkurransekraft. Avtalen omfatter 668 piloter ansatt i Norge og gjelder fra januar i år til oktober 2023.

Emner

Kategorier


Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway