Open skies
Følg Norwegian

Emisjon i Norwegian: Posisjonering for videre vekst

Pressemelding   •   nov 05, 2009 19:35 CET

Styret I Norwegian Air Shuttle ASA har besluttet å utstede opp til 1 620 000 nye aksjer, noe som tilsvarer ca 5 prosent av dagens Norwegian aksjer. Dette tilsvarer ca 250- 260 millioner kroner, basert på dagens kurs. Inntektene skal benyttes til å styrke selskapets egenkapital og posisjonere Norwegian for fremtidige vekstmuligheter.

- Vi ser nye muligheter fremover. Dette kombinert med den gode utviklingen for selskapet gjør at det nå er riktig tidspunkt for å sikre selskapets posisjon og fleksibilitet ytterligere, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

I tilknytning til denne transaksjonen vil HBK Invest AS redusere sin eierandel i selskapet med 3 prosent. Administrerende direktør Bjørn Kjos og styreleder Bjørn Kise eier HBK Invest med en andel på hhv 84 og 8 prosent.

- Selskapet er nå av en slik størrelse at jeg finner det naturlig å åpne for nye investorer, både norske og internasjonale. Målsettingen er å bygge en base av sterke og engasjerte investorer som kan støtte selskapet i videre vekst. Flere tilgjengelige aksjer vil dessuten gjøre Norwegian aksjen enda mer attraktiv, sier Bjørn Kjos.

Se børsmelding:

http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=248527

 Kontaktpersoner:

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik, tlf. 48 99 44 40

IR ansvarlig Karl Peter Gombrii, tlf 67 59 31 34