Gå videre til innhold
Dette er Norwegians nye norske halehelt

Pressemelding -

Dette er Norwegians nye norske halehelt

I år er det 100 år siden den folkekjære lyrikeren Hans Børli ble født. Nå har «skogens dikter» blitt Norwegians aller nyeste halehelt.

Norwegians aller nyeste Boeing 737 MAX 8 flyr nå med hedmarkingen Hans Børli (1918-1989) på halen. Det var tidligere finansminister og nå fylkesmann i Hedmark, Sigbjørn Johnsen som foreslo den norske lyrikeren som halehelt hos Norwegian. Han har ved mange anledninger trukket frem Hans Børlis forfatterskap, også fra Stortingets talerstol. Her er Sigbjørn Johnsens hilsen til den nye halehelten:

Nå kan du reise verden rundt, Hans – med fly.
Og mye lenger enn du fo’r med Tjæreborg til Kanariøyene.
Du har likevel reist lenger enn de fleste i ditt dikterunivers.
Fra de lave maurstiene blant brukne strå på landjorda
til stjernehimmelens uendelige hvelving over menneskene.

- Vi er glade for at Hans Børli blir halehelt på Norwegians nye fly. Det blir litt symbolsk; vi opplever at Børli har nådd nye høyder i løpet av jubileumsåret. Nå tar Børli virkelig av, sier Randi Heggland Strøm, prosjektleder for Hans Børli-jubileet. 

- Vi i Norwegian gratulerer så mye med 100-årsjubileet og er glade for at vi kan bidra til markeringen. Det er veldig hyggelig at Sigbjørn Johnsen har engasjert seg og foreslått Hans Børli som halehelt, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Om Norwegians halehelter:
Da Norwegians første Boeing 737-300 tok av i 2002, utfordret selskapet et veletablert og langvarig flymonopol. Derfor falt det oss naturlig å smykke halefinnene på våre fly med personer som har sprengt grenser, utfordret normer og inspirert andre. I dag har vi halehelter fra flere av landene vi har etablert oss i, inkludert alle de nordiske landene, Spania, Frankrike, England, Irland, Skottland og USA.

Kontakt for presse:
Senior kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion-Gibson
E-post: astrid.mannion@norwegian.com 
Tlf: 466 32010

Emner


Norwegian er det femte største lavprisselskapet i verden med over 33 millioner reisende i 2017. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 150 fly med en gjennomsnittsalder på 3,7 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For sjette år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 10 000 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway