Open skies
Følg Norwegian

Den globale ekspansjonen fortsetter: Norwegian inn på eiersiden i OSM Aviation

Pressemelding   •   sep 01, 2016 10:44 CEST

Norwegian Air Resources Holding (NARH) og OSM Aviation har nå inngått en avtale om et tettere samarbeid for sysselsetting, opplæring og oppfølging av piloter og kabinpersonale. 1. september går NARH, et heleid Norwegian-selskap, inn på eiersiden i OSM Aviation med 50 prosent av aksjene, og transaksjonen ble nylig godkjent av EU. Norwegian og OSM Aviation har i lang tid hatt et godt samarbeid i flere land. Faste, lokale ansettelser og gode karrieremuligheter er en forutsetning når selskapet ekspanderer internasjonalt.

Gjennom OSM Aviation, vil Norwegian også sikre lokal ekspertise og tilstedeværelse når selskapet vokser i nye markeder. OSM Aviation sysselsetter i dag mer enn 1400 besetningsmedlemmer for Norwegian i Sverige, Finland, Storbritannia, Spania og USA. OSM Aviation tilbyr rekruttering, opplæring, bemanning og ombordtjenester til flere andre internasjonale kunder. Det nye samarbeidet får ingen betydning for ansettelsesforholdene til piloter og kabinansatte i Norwegian eller i OSM Aviation.

- Ved å forene krefter, blir OSM Aviation et av verdens ledende selskaper for sysselsetting, opplæring og oppfølging av piloter og kabinpersonale i global luftfart. I mer enn to år har vi hatt et godt og profesjonelt samarbeid med OSM Aviation. Sammen skal vi bygge en sterkere og mer konkurransedyktig virksomhet for videre ekspansjon i nye markeder over hele verden, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

- Dette er en viktig milepæl for oss. Gjennom dette samarbeidet vil vi ytterligere styrke vår globale posisjon som en profesjonell leverandør av kvalitet og kompetanse til våre kunder. Det vil ytterligere styrke vår rolle som en attraktiv arbeidsgiver, sier administrerende direktør Espen Høiby i OSM Aviation.

Kontakter for pressen:
Kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, tlf. 45 45 60 12
HR- og Kommunikasjonsdirektør I OSM Aviation, Vidar Grønbrekk, 99 15 72 99

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube