Gå videre til innhold
Foto: Jørgen Syversen
Foto: Jørgen Syversen

Pressemelding -

COVID-19 påvirker Norwegians trafikktall kraftig i desember

Norwegians trafikktall for desember er kraftig påvirket av lavere etterspørsel som følge av reiserestriksjonene i Europa. Bookingene for jul og nyttår var likevel positive.

I desember fløy 129 664 kunder med Norwegian, 94 prosent færre enn samme måned i fjor. Både den totale kapasiteten (ASK) og passasjertrafikken (RPK) var ned 98 prosent. Fyllingsgraden lå på 52,3 prosent, en reduksjon på 31 prosentpoeng.

- Pandemien fortsetter å ha en sterk negativ innvirkning på driften vår, noe den har hatt siden hele Norge stengte ned i mars i fjor. Norwegian var på vei mot et positivt resultat for 2020, men i stedet ble vi kastet ut i vår livs kamp og 2020 har vært svært krevende. Selv om etterspørselen i desember var lav, var imidlertid bookingene for jul og nyttår positive og vi har tilpasset produksjonen vår godt til situasjonen vi står i. Nå gjør vi alt vi kan for at Norwegian skal komme styrket og mer konkurransedyktig ut av denne krisen med en ny finansiell struktur, en tilpasset flåtestørrelse og et forbedret tilbud til kundene våre, sier konsernsjef i Norwegian, Jacob Schram.

- Støtten vi har opplevd fra kunder, medarbeidere og andre i året som har gått har vært enorm. Vår viktigste jobb er å knytte folk sammen på en trygg måte og nå kjenner vi alle på savnet etter å møtes. At vaksineringen er i full sving er gode nyheter både for luftfarten og de reiselystne. I år ser vi frem til å fortsette å bidra til å knytte det norske folk sammen, skape verdier for landet vårt og å gi folk flest muligheten til å fly i et marked med sunn konkurranse. 2020 har vært et tøft år, men vi er fulle av pågangsmot og gir oss ikke, avslutter Schram.

Norwegian hadde gjennomsnittlig ni fly i drift i desember, hovedsakelig på norske innenriksruter. Totalt gjennomførte Norwegian 95,6 prosent av de planlagte flygningene i desember, og av disse var punktligheten på 88,5 prosent.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Emner

Tags


Om Norwegian
Historien om Norwegian begynte for over 27 år siden. Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Norwegian har blitt en sentral aktør i internasjonal luftfart. Først med kortdistanseruter i Europa og senere med langdistanseruter til og fra USA, Asia og Sør-Amerika. Norwegian har i dag en moderne og drivstoffeffektiv flåte bestående av Boeing 787 Dreamliner- og Boeing 737-fly.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og fem år på rad har passasjerene stemt frem Norwegian som verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter. I tillegg er Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for selskapets produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00
Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Pressekontakt Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Relatert materiale