Open skies
Følg Norwegian

Brudd i meklingen mellom Norwegian Pilot Union/Parat og Norwegian Air Norway (NAN)

Pressemelding   •   feb 28, 2015 00:58 CET

Norwegian beklager på det sterkeste at det ikke var mulig å oppnå enighet i meklingen mellom datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN) og Norwegian Pilot Union (NPU). Norwegians mål er likevel å gjennomføre et tilnærmet normalt flyprogram gjennom helgen da en begrenset andel av pilotene er tatt ut i streik i første omgang.

Norwegian hadde i forkant av meklingen foreslått flere helt nødvendige kostnadsreduksjoner for å sikre et bærekraftig selskap og trygge arbeidsplasser fremover. Dessverre har ikke NPU/Parat imøtekommet disse kravene, men heller fremmet krav som går i feil retning i forhold til avtaler inngått ved forrige tarifforhandling i 2013. NPU krever styringsrett over Norwegian-konsernet, tariffavtale med et selskap de ikke er ansatt i, samt at den norske tariffavtalen skal gjelde også utenfor Norge. Norwegian kunne heller ikke gå med på kravet om en konsernansiennitet for NAN-pilotene, dvs. ansiennitet i et selskap de ikke er ansatt i. I praksis ville det gitt skandinaviske piloter mulighet til å skyve ut kolleger ved de øvrige basene i Europa.

- Vi beklager på det sterkeste den usikkerheten som nå er skapt overfor våre passasjerer. Vårt mål har hele tiden vært å unngå streik og få en løsning og ro i selskapet. Nå skal vi gjøre det vi kan for å ivareta berørte passasjerer på best mulig måte, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Konflikten gjelder Norwegians skandinaviske datterselskap, Norwegian Air Norway (NAN). Det betyr at langrutene mellom Skandinavia / England og USA/ Asia vil gå som normalt. Basene i England, Finland og Spania er heller ikke direkte berørt.


Norwegian vil gjøre sitt ytterste for at passasjerene blir ivaretatt på best mulig måte i henhold til EUs regelverk. Vi anbefaler alle reisende å sjekke Norwegians nettsider og «Er flyet i rute» for oppdatert informasjon om enkeltflygninger:


Kontakt:

Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på fire år (per februar 2015). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. Norwegian har blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards både i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.