Gå videre til innhold
Norwegian's Boeing 737-800. Foto: Jørgen Syversen
Norwegian's Boeing 737-800. Foto: Jørgen Syversen

Pressemelding -

Britene inntar Tromsø

Tromsø er en populær turistdestinasjon for britiske reisende. Så mange som 60 prosent av alle passasjerene på Norwegians vinterrute mellom Tromsø og London er britiske. Det bidrar til flere arbeidsplasser og økt verdiskaping lokalt.

60 prosent av alle passasjerene på Norwegians rute mellom Tromsø og London er britiske, og kun 20 prosent av billettene er solgt i norske kroner. Det tyder på at en stor andel av passasjerene som benytter seg av ruten er utenlandske turister, de fleste fra Storbritannia. I løpet av 2019 vil rundt 30 000 passasjerer totalt ha benyttet seg av denne ruten.

- Det er gledelig at så mange britiske turister benytter seg av denne populære ruta. Flere turister bidrar til å skape arbeidsplasser på hoteller, restauranter, turistattraksjoner og butikker. Norge er et svært viktig marked for oss og vi er opptatte av å gjøre det enkelt for norske reisende å besøke flere spennende reisemål enkelt og til en lav pris, samtidig som utenlandske turister er med på å bidra til økt verdiskaping i Norge, sier Magnus Thome Maursund, direktør for ruteutvikling i Norwegian.

Visit Tromsø er tydelige på at Norwegians rute mellom Tromsø og London er viktig for turistnæringen og den lokale verdiskapingen i Tromsø-området.

- Det britiske markedet er veldig viktig for Tromsø, og har vært det over lang tid. Vi ser at de britiske gjestene bruker lokale produkter og tjenester, og handler lokalt på destinasjonen. I tillegg har de en veldig god tone med lokalbefolkningen, så de er viktige for oss fra både et sosialt og et økonomisk perspektiv. Denne ruten øker verdiskapingen lokalt på veldig mange måter. Bærekraftig turisme er veldig viktig for Tromsø så vi er glade for at Norwegian tilbyr britiske turister en mer bærekraftig måte å reise på gjennom direktefly som gir et mindre CO2-avtrykk og en moderne, drivstoffeffektiv flåte, sier reiselivssjef i Visit Tromsø, Chris Hudson.

I tillegg til ruten mellom Tromsø og London, flyr mange utenlandske turister via Oslo til Tromsø. Rundt 30 prosent av alle billettene som kjøpes på denne ruta kjøpes på et annet språk enn norsk. Med totalt 400 000 passasjerer årlig, tilsvarer det 120 000 utenlandske passasjerer som reiser med Norwegian fra Oslo til Tromsø i året. Turister som reiser til Tromsø via Oslo er i hovedsak fra Tyskland, Spania og Italia.

Emner


Norwegian er et av de største lavprisselskapene i verden med over 37 millioner reisende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 170 fly med en gjennomsnittsalder på 3,8 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har for andre gang blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017, 2018 og 2019 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax seks ganger. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00
Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Pressekontakt Markedsrelaterte henv: marketing@norwegian.com

Relatert materiale