Open skies
Følg Norwegian

Amerikanske myndigheter vil gi Norwegians EU-selskap flytillatelse

Pressemelding   •   apr 15, 2016 17:19 CEST

Norwegian’s irske datterselskap, Norwegian Air International, har fått tentativ amerikansk flytillatelse. Når den endelig godkjennelsen foreligger, betyr det blant annet at Norwegian innen kort tid kan lansere sin første rute mellom Irland og USA.

- Det er på høy tid at Det amerikanske transportdepartementet omsider foreslår å innvilge søknaden om flytillatelse som vi hele tiden har sagt at er i tråd med Open Skies-avtalen mellom Europa og USA. En endelig godkjennelse betyr at vi kan jobbe videre med å realisere selskapets strategi og vokse videre internasjonalt, hvilket også innebærer å skape nye arbeidsplasser og trygge de eksisterende, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Norwegian startet langdistanseflygninger i 2013 med nye og drivstoffeffektive og mer miljøvennlige Boeing 787 Dreamliner. Selskapet har nå fire langdistansebaser, i New York, Fort Lauderdale, London og Bangkok.

Kontakt for pressen
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik: tel. 97 55 43 44
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen: tel. 45 45 60 12

Norwegian er det syvende største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube