Gå videre til innhold

Pressemelding -

Amerikanske myndigheter fortsetter behandlingen av Norwegians søknad – alle flygninger fortsetter som normalt

Det amerikanske transportdepartementets (DOT) beslutning om å fortsette behandlingen av søknaden til Norwegians EU-baserte datterselskap vil ikke påvirke langdistanseflygningene mellom Europa og USA.  Norwegian Air Shuttle har alle rettigheter til å fly, mens datterselskapet Norwegian Air International (NAI) fremdeles venter på behandlingen av en permanent flytillatelse.

Dagens beslutning fra DOT innebærer at departementet vil bruke enda mer tid på å behandle søknaden om en permanent flytillatelse for NAI. Tillatelsen vil være den samme som Norwegian allerede har i morselskapet Norwegian Air Shuttle. DOT har dessuten ikke innvilget søknaden fra NAI om midlertidig tillatelse. Norwegian forventer at amerikanske myndigheter følger Open Skies-avtalen mellom Europa og USA og godkjenner en søknad som har ligget altfor lenge til behandling. NAI er et fullverdig EU-selskap som fikk sin irske driftstillatelse i februar.

Norwegian opererer med en norsk driftstillatelse og har alle flyrettigheter, og er ikke avhengig av en midlertidig tillatelse for NAI. NAI må ha en permanent tillatelse fra amerikanske myndigheter for å fly på den EU-baserte driftstillatelsen.

- Det er uheldig at amerikanske myndigheter ytterligere forsinker søknaden vår som har ligget til behandling i over seks måneder. Vi ser fram til å besvare alle nye spørsmål departementet måtte ha, slik at vi kan motta permanent flytillatelse uten enda flere utsettelser, sier Asgeir Nyseth, administrerende direktør i NAI.

Både EU-kommisjonen og irske myndigheter støtter NAIs rett til flytillatelse i tråd med Open Skies-avtalen. Amerikanske flysikkerhetsmyndigheter som Federal Aviation Authority og the Transportation Security Administration har også godkjent søknaden og bekreftet at NAI oppfyller alle nødvendige sikkerhetskrav. 

- Norwegian forventer at DOT gjennomskuer alle falske anklager og de massive kampanjene for å stoppe oss - både fra konkurrenter og fagforeninger. Norwegian gjør akkurat hva Obama-administrasjonen ønsker; skaper en rekke nye arbeidsplasser og bidrar til økt turisme og vekst i turistindustrien, sier Nyseth. 

Bred støtte i USA
Norwegian har fått bred politisk støtte i USA, blant annet fra tre tidligere transportministre fra både demokratisk og republikansk side, samt lokale myndigheter og flyplasser. I tillegg har reiselivsorganisasjoner som U.S. Travel Association og Travel Technology Association.

Norwegian startet langdistanseflygninger i 2013 med nye og drivstoffeffektive Boeing 787 Dreamliner. Selskapet har nå tre langdistansebaser, i New York, Fort Lauderdale og Bangkok. Den fjerde basen etableres på London Gatwick. 300 amerikanske kabinpersonale arbeider nå ved selskapets amerikanske baser.

Kontakt for pressen:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Emner

Kategorier


Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 417 ruter til 126 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på 4,8 år (per januar 2014). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. I 2013 ble Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway