Open skies
Følg Norwegian

Amerikanske myndigheter fortsetter behandlingen av Norwegian UKs søknad om flytillatelse

Pressemelding   •   jun 30, 2016 22:36 CEST

Det amerikanske transportdepartementet (DOT) har besluttet å fortsette behandlingen av søknaden til Norwegians britiske datterselskap, Norwegian Air UK (NUK), om å fly til USA.

Dagens beslutning fra DOT innebærer at departementet vil bruke enda mer tid på å behandle søknaden om en permanent flytillatelse for Norwegian Air UK. Tillatelsen vil være den samme som Norwegian allerede har i morselskapet Norwegian Air Shuttle. DOT har ikke innvilget søknaden fra NUK om midlertidig tillatelse.

Norwegian forventer at amerikanske myndigheter følger Open Skies-avtalen mellom Europa og USA og godkjenner søknaden. NUK er et fullverdig selskap som fikk sin britiske driftstillatelse i november i fjor.

Norwegian opererer i dag med en norsk driftstillatelse som har alle flyrettigheter, og er derfor ikke avhengig av en midlertidig tillatelse for NUK. NUK må imidlertid ha en permanent tillatelse fra amerikanske myndigheter for å fly på den britiske driftstillatelsen til USA. Britiske myndigheter har gitt sterk støtte til NUKs rett til flytillatelse i tråd med Open Skies-avtalen.

Kontakt for pressen
Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik: tel. 97 55 43 44

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 5500 ansatte. I dag opererer Norwegian godt over 400 ruter til mer enn 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på over 100 fly som frakter over 26 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Norwegian er verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer over hele verden i en ny kåring fra anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For tredje år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube