Open skies
Følg Norwegian

1,6 millioner passasjerer fløy med Norwegian i februar

Pressemelding   •   mar 05, 2015 08:00 CET

Totalt fløy over 1,6 millioner passasjerer med Norwegian i februar 2015, en økning på syv prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Fyllingsgraden var på 84,8 prosent i februar, opp 5,5 prosentpoeng.

I februar fløy 1 626 874 passasjerer med Norwegian, en økning på syv prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 17 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 9 prosent denne måneden. Fyllingsgraden var på 84,8 prosent i februar, opp 5,5 prosentpoeng sammenlignet med samme måned i 2014.

Trafikkveksten i februar skyldes sterkere satsing i det europeiske markedet og god vekst i langdistansetrafikken. På grunn av streiken blant skandinaviske piloter organisert i Parat/NPU opplever Norwegian et fall i antall bestillinger for mars, spesielt på innenlandsrutene med kort reisehorisont.

- Vi har hatt en god start på 2015, helt til vi fikk pilotstreiken som vi nå ser begynner å påvirke trafikktallene. Det er en svært beklagelig situasjon. Selv om trafikken går tilnærmet normalt på langdistanse og fra våre baser utenfor Skandinavia vil streiken likevel påvirke hele selskapet, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,7 prosent av de planlagte flygningene i februar, hvorav 81,7 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Kontaktpersoner:
Finansdirektør Frode Foss, tlf. 91 63 16 45

Norwegian er Skandinavias nest største flyselskap og det tredje største lavprisselskapet i Europa. I dag opererer Norwegian 424 ruter til 130 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand og USA. Norwegian frakter over 20 millioner passasjerer i året. Selskapet er børsnotert (2003) og har om lag 4 500 ansatte. Norwegian har 96 fly i flåten med en gjennomsnittsalder på fire år (per februar 2015). Norwegian faser løpende inn nye, mer miljøvennlige fly og har en en av de mest moderne flåtene i Europa. Norwegian har blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av anerkjente SkyTrax World Airline Awards både i 2013 og 2014. Det er flypassasjerene selv som bedømmer over 200 flyselskaper over hele verden i det som er betegnes som den mest prestisjefylte anerkjente prisutdelingen i flybransjen.

Følg Norwegian på Facebook her.

Følg Norwegian på YouTube her.