Gå videre til innhold
Brandenburger Tor og plassen rundt blir gjort om til en massive "Fanzone" med plass til 200 000. FOTO: Kulturprojekte Berlin GmbH
Brandenburger Tor og plassen rundt blir gjort om til en massive "Fanzone" med plass til 200 000. FOTO: Kulturprojekte Berlin GmbH

Nyhet -

Slik opplever du EM i Tyskland – også uten billett

På tross av det det kun er Danmark som er kvalifisert til EM i Tyskland er det mye spennende å oppleve under europamesterskapet i juni. Berlin, Hamburg, Düsseldorf og München slår på stortromma når fotballstorheten skal arrangere EM.

Selv om kampene stort sett er utsolgte, er det fortsatt en rekke grunner til å reise til Tyskland for å oppleve EM-stemningen. I tillegg til å feire etter kampene med flere millioner fotballfans, er det satt opp utendørsvisninger i alle storbyene i Tyskland. I Berlin gjøres plassen rundt Brandenburger Tor om til en gigantisk park, og selve byporten gjøres om til verdens største fotballmål. Fotballmålet vil også brukes som en skjerm der kampene kan sees sammen med opptil 200 000 andre fans.

– Under fotball-EM flyr vi fans fra Norge til Berlin, Hamburg, Düsseldorf og München. Alle byene vil ha en rekke arrangementer og visninger som er spesiallaget til EURO 2024, så er du glad i fotball, liv og røre kan det anbefales å ta turen, selv om Norge ikke klarte å kvalifisere seg, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

EM i Tyskland 2024 har som mål å forene så mange europeiske nasjoner og fans som mulig. Fokuset har vært på å skape en opplevelse som strekker seg langt utover de «få» som har klart å skaffe seg billetter til kampene.

– Vi gleder oss til å lage en fest-måned for hele fotballverdenen, og lover at det skal bli et Tysklandbesøk man ikke glemmer med det første. Logoen for EURO 2024 innehar alle UEFA-medlemmenes farger, også Danmark, Norge, Sverige og Finland, og den skal symbolisere at alle er velkomne til denne festen, sier Maximilian Geis, kommunikasjonssjef i EURO 2024.

Oversikt over hva som skjer i storbyene under EM i Tyskland:

Berlin:

 1. Brandenburger Tor: Brandenburger Tor gjøres om til en stor «Fanzone» med fotballaktiviteter og visninger.
 2. Platz der Republik: Plassen foran den tyske Riksdagen blir gjort om til en mini-replika av Olympiastadion med visning av alle EM-kampene, konserter og andre arrangementer.
 3. Pride house Berlin: Poststadion i Moabit blir gjort om til et eget «Pride-house» med visning av alle kamper. Her vil det være en rekke arrangementer, konserter og utstillinger gjennom EM.

München:

 1. Olympiaparken: Hele Olympiaparken blir gjort om til et stort EM-festivalområde. Her vil det være en rekke forskjellige opplevelser, aktiviteter, konserter, barer og kampvisninger.
 2. Marienplatz: På plassen midt i München sentrum vil det foregå en rekke pop-opp visninger, konserter, freestyle-fotball oppvisninger og annen underholdning. Det vil også være en rekke restauranter og barer som viser kampene.

Hamburg:

 1. Heiligengeistfeld: Hamburgs offisielle «Fanzone» vil bli fylt med en rekke aktiviteter og visninger av alle kampene. I tillegg vil det være flere aktiviteter for barn, en egen strandklubb, Parishjul og mye mer.
 2. Over hele byen: Hamburg vil i tillegg til den offisielle «Fanzone» ha en rekke kulturelle aktiviteter over hele byen, fra fotballhistoriske utstillinger til fotball-opera og fotballinspirerte veggmalerier.

Düsseldorf:

 1. Burgsplatz og Schauspielhaus: Düsseldorf nøyer seg ikke med én «Fanzone», de kjører faktisk to under hele EM. På Burgsplatz vil de vise alle EM-kampene på uslåelig lokasjon helt nede ved Rhinen, mens «Fanzone» ved Schauspielhaus vil ha et tydelig kulturprogram i tillegg til visninger av alle kampene med det spektakulære bygget som bakgrunn.
 2. Bryggen langs Rhinen: I tillegg til de to «Fanzone»-ene vil byen arrangere åpne visninger på bryggen langs Rhinen. Her vil alle kampene vises i en uformell og lett tilgjengelig setting.


Norwegians avganger til EM:

 1. Oslo-Berlin: Hver dag, en til tre tur/retur per dag.
 2. Bergen-Berlin: Tur/retur tirsdag, torsdag og søndag.
 3. Trondheim-Berlin: Tur/retur mandager og fredager.
 4. Oslo-Düsseldorf: Tur/retur mandag, onsdag og fredag
 5. Oslo-Hamburg: Tur/retur mandag til fredag + søndag uke 24 og 25. Mandag, onsdag, torsdag, fredag og søndag uke 26 – 28.
 6. Oslo-München: Tur/retur mandag, onsdag, torsdag, fredag og søndag.

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway