Open skies
Følg Norwegian

Portrettet av Norwegians Oslohelt, Ludvig Karlsen, har blitt avduket

Nyhet   •   jun 14, 2012 15:05 CEST

Rusomsorgs-pioneren og pinsemenighetslederen Ludvig Walentin Karlsen pryder halen på Norwegians nyeste fly som kom fra Boeing-fabrikken på tirsdag.

Familien til Ludvig Karlsen var til stede i hangaren på Gardermoen da Osloregionens halehelt ble avduket i går. Flyet, med registreringsnummer LN-NGA, er Norwegians 7. fly av totalt 13 nye fly i år. Med en gjennomsnittsalder på fem år, er Norwegian-flåten i ferd med å bli en av Europas aller nyeste og mest miljøvennlige.

Stort engasjement
De siste månedene har Norwegians haleheltvalg skapt stort engasjement og debatt med hele 1200 nominerte kandidater for de fire regionene Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. Det var Ludvig Walentin Karlsen (1935-2004) som klatret til topps i Osloregionen. Sammen med sin kone Lise grunnla forstanderen Stiftelsen Pinsevennenes Evangeliesenter i 1983. Stiftelsen er Norges største private tiltak i rusomsorg i Norge, med plass til rundt 300 rusmisbrukere fordelt på sju sentre i Norge.

Dette var en stor dag for Lise Karlsen, som var tydelig rørt over at hennes mann nå pryder halen til Norwegians nye fly:

- Det var veldig høytidelig og en stor dag for hele familien. Vi setter veldig stor pris på at det norske folk har stemt på Ludvig. Det betyr at de verdsetter alt han har gjort gjennom årene, sier Lise Karlsen.

Til sammen har en kvart million mennesker deltatt i Norwegians haleheltvalg. De tre andre vinnerne er professor Jens Glad Balchen (Trondheim), musiker Geirr Tveitt (Bergen) og Aril Edvardsen (Stavanger).

Kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam, setter pris på engasjementet det norske folk har vist.

- På vegne av Norwegian vil jeg gratulere Ludvig Walentin Karlsens familie. Vi er glad for at han har blitt en av haleheltene våre, sier Skjeldam.