Gå videre til innhold
Portrettet av Norwegians Oslohelt, Ludvig Karlsen, har blitt avduket

Nyhet -

Portrettet av Norwegians Oslohelt, Ludvig Karlsen, har blitt avduket

Rusomsorgs-pioneren og pinsemenighetslederen Ludvig Walentin Karlsen pryder halen på Norwegians nyeste fly som kom fra Boeing-fabrikken på tirsdag.

Familien til Ludvig Karlsen var til stede i hangaren på Gardermoen da Osloregionens halehelt ble avduket i går. Flyet, med registreringsnummer LN-NGA, er Norwegians 7. fly av totalt 13 nye fly i år. Med en gjennomsnittsalder på fem år, er Norwegian-flåten i ferd med å bli en av Europas aller nyeste og mest miljøvennlige.

Stort engasjement
De siste månedene har Norwegians haleheltvalg skapt stort engasjement og debatt med hele 1200 nominerte kandidater for de fire regionene Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. Det var Ludvig Walentin Karlsen (1935-2004) som klatret til topps i Osloregionen. Sammen med sin kone Lise grunnla forstanderen Stiftelsen Pinsevennenes Evangeliesenter i 1983. Stiftelsen er Norges største private tiltak i rusomsorg i Norge, med plass til rundt 300 rusmisbrukere fordelt på sju sentre i Norge.

Dette var en stor dag for Lise Karlsen, som var tydelig rørt over at hennes mann nå pryder halen til Norwegians nye fly:

- Det var veldig høytidelig og en stor dag for hele familien. Vi setter veldig stor pris på at det norske folk har stemt på Ludvig. Det betyr at de verdsetter alt han har gjort gjennom årene, sier Lise Karlsen.

Til sammen har en kvart million mennesker deltatt i Norwegians haleheltvalg. De tre andre vinnerne er professor Jens Glad Balchen (Trondheim), musiker Geirr Tveitt (Bergen) og Aril Edvardsen (Stavanger).

Kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam, setter pris på engasjementet det norske folk har vist.

- På vegne av Norwegian vil jeg gratulere Ludvig Walentin Karlsens familie. Vi er glad for at han har blitt en av haleheltene våre, sier Skjeldam.

Emner

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway