Gå videre til innhold
Over tusen nominerte i jakten på landets minst bereiste personer

Nyhet -

Over tusen nominerte i jakten på landets minst bereiste personer

For to uker siden startet Norwegian jakten på Norges 10 minst bereiste personer. Responsen har vært enorm og så langt har over tusen personer blitt nominert. Mange har ikke engang vært utenfor Norges grenser.

Nordmenn elsker å reise og de siste årene har vi reist både oftere og lengre. Norwegian var derfor spent på hvor mange som ville melde seg da jakten på Norges minst bereiste personer startet for to uker siden.

Norwegian har fått over hundre tips hver eneste dag om hvem som kan være blant de minst bereiste. Det er mange verdige kandidater som kjemper om å få ta med seg en venn til New York.

Ekstremt hjemmekjær
Norwegian vil filme seks av kandidatene underveis. En av dem er Jeanett (25) fra Moss. Hun er så hjemmekjær at hun knapt har forlatt hjembyen siden hun ble ”tvunget ” med på sydenferie av foreldrene i 13-årsalderen. Se filmen om Jeanett her.

Nestemann som fikk besøk av Norwegian var Jon Magne fra Vallset. I motsetning til Jeanett har Jon Magne en drøm å reise mye mer, men jobb og økonomi har gjort at de store reiseopplevelsene har blitt satt på vent. Se filmen om Jon Magne her.

Stor variasjon
De nominerte er fra hele landet med stor variasjon i alder og kjønn. Mange har ikke vært utenfor Norge og noen har knapt vært utenfor sitt eget hjemfylke. Det er derimot ikke et kriterium at man ikke har vært utenfor Norges grenser. Noen av de påmeldte har for eksempel reist til det samme stedet i Syden år etter år. Det kvalifiserer også til å være lite bereist.

Alle kandidatene har reist minimalt, men har veldig ulike grunner for at det har blitt sånn. Noen har vært forhindret av stram økonomi, noen har aldri hatt anledning grunnet livssituasjon, mens andre rett og slett ikke har ønsket å reise før nå. Det alle kandidatene har til felles er at de ønsker seg en drømmetur til New York med Norwegian.

Fakta om Norges minst bereiste
Norges minst bereiste kåres ved hjelp av nominasjoner fra publikum. Frem til 16. august kan du nominere deg selv eller noen du kjenner via norwegian.no. De 10 utvalgte får ta med seg en venn og bli med Bjørn Kjos på en av de først flyvningene til New York med Norwegians nye 787 Dreamliner.

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway