Gå videre til innhold
Norwegians kommentarer til forelegget om klimakvoter

Nyhet -

Norwegians kommentarer til forelegget om klimakvoter

Vi er uenige i og svært skuffet over at vi ilegges et skyhøyt gebyr av den norske staten mens vi i realiteten fulgte norsk lov. Det var en klar forutsetning i rekonstruksjonen om ikke å forskjellsbehandle krav og kreditorer. Hadde vi likevel betalt hele kvoteforpliktelsen kunne det medført straffeansvar, det var den norske rekonstruktøren helt tydelig på. Beklageligvis må vi derfor nå gå veien gjennom rettssystemet for å få en endelig avklaring og har sett oss nå nødt til å levere inn stevning noe vi svært gjerne skulle vært foruten.

Vi er ikke uenig i at vi hadde en kvoteforpliktelse, men den var – i likhet med alle andre krav i rekonstruksjonen – 5 prosent av beløpet vi skyldte, ikke hele beløpet. Dette gjaldt for samtlige krav og kreditorer – også mange små private leverandører, som dessverre fikk større utfordringer enn statlige aktører.

Det er også et tankekors at norske myndigheter krever dette av oss og sågar ilegger et straffegebyr på 400 millioner, mens den samme problemstillingen ikke var noe problem i EU-landet Irland, hvor vi var i en tilsvarende rekonstruksjon. Her valgte miljømyndighetene å respektere rekonstruksjonen. Som kjent er EU ETS et EU-regime, ikke en særnorsk ordning.

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway