Gå videre til innhold
Norwegian - Tips og reiseråd til ferien i sommer 

Nyhet -

Norwegian - Tips og reiseråd til ferien i sommer 

I år er forventningen til ferien ekstra høy ettersom det er en god stund siden kofferten ble pakket med feriegarderoben. Ringvirkningene av pandemien påvirker luftfarten og logistikken på enkelte flyplasser, og det er derfor viktig å forberede reisen godt også i år.  

Med bakgrunn i de oftest stilte spørsmålene til kundesenteret er det her noen tips til deg som skal ut å fly med Norwegian i sommer.

Gyldig ID. Skal du reise innen Schengen kan du også legitimere deg med det nasjonale ID-kortet om nødvendig. Oppbevar alltid ID kort og pass i håndbagasjen.

Møt på flyplassen i god tid. Køene kan variere fra sted til sted, og endre seg fra dag til dag og også fra time til time. Logg på flyplassens hjemmeside for oppdatert informasjon. Sikkerhetskontrollen driftes av flyplassen, og det er derfor de som best vet hvordan situasjonen er til enhver tid. Søk derfor informasjon fra flyplassen direkte.

Med bagasje på reisen. Flere flyplasser i Europa har kapasitetsutfordringer denne sommeren. Oppbevar alltid ID papirer, medisiner, nøkler og verdigjenstander i håndbagasjen.

Merk bagasjen godt, med navn og telefonnummer (husk retningsnummer) både utenpå og legg gjerne en lapp inne i bagasjen med kontaktinformasjon. Da vil det gå raskere å ettersende bagasjen hvis den blir forsinket.

Sporing av bagasje. Er bagasjen forsinket, og du registrerer det på flyplassen får du et referansenummer (PIR). Med dette kan du selv spore bagasjen digitalt i etterkant. Så snart bagasjen er lokalisert, tar vi kontakt med deg for å avtale levering. Denne sommeren har vi større pågang enn normalt, og vi oppfordrer alle til å benytte hjemmesidene for informasjon og sporing.

Sjekke inn bagasje dagen før. Du kan sjekke inn bagasjen så fort flyvningen åpner for innsjekk, men denne muligheten kan variere fra sted til sted, og fra land til land. Vi anbefaler allikevel ikke å sjekke inn bagasje for lang tid i forveien.  

Sjekk om du har inkludert bagasje. For å spare tid er det viktig å på forhånd undersøke om du har kjøpt plass til bagasjen du ønsker å ha med på reisen. Informasjon om dette finnes i dine reisedokumenter. De med Norwegian-billetter kan eventuelt enkelt legge til bagasje via nettside, eller i Norwegian appen. Har du kjøpt en flyreise med oss av et annet reisebyrå (utenom charter) må ordnes manuelt på flyplassen.  

Bag-drop tjenesten. Bag-drop åpner vanligvis om morgenen og er åpent hele dagen. Det er flyplassene som eier og drifter bagasjesystemene, og tjenesten kan derfor variere fra flyplass til flyplass. Ikke alle flyplasser i Europa tilbyr denne tjenesten. Ta kontakt med den flyplassen du skal reise fra for informasjon.  

Effektiv innsjekking. Den mest effektive innsjekkingen gjør du via Norwegian Travel app, og ved bruk av selvbetjente innsjekkingsautomater på flyplassen samt ved bruk av bag-drop tjenesten, der dette er tilgjengelig. I Norwegian åpner vi for innsjekk vanligvis 48 timer før avreise, og dette kan gjøres i Norwegian Travel app. Vi informerer alle våre kunder om når innsjekk åpner på avreisestedet. 

Ha strøm på telefonen. Sørg for å ha nok strøm på telefonen eller nettbrettet ditt slik at du kan vise frem de dokumentene du behøver for å passere effektivt gjennom innsjekk, sikkerhetskontrollen og videre på reisen.

Alle gleder seg til ferie, og på flyplassen og om bord i flyet har de fleste de samme forventningene. Vis hensyn til de omkring deg.  

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen om bord!  


Emner

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway