Gå videre til innhold
Norwegian - Tips og reiseråd til ferien i sommer 

Nyhet -

Norwegian - Tips og reiseråd til ferien i sommer 

I år er forventningen til ferien ekstra høy ettersom det er en god stund siden kofferten ble pakket med feriegarderoben. Ringvirkningene av pandemien påvirker luftfarten og logistikken på enkelte flyplasser, og det er derfor viktig å forberede reisen godt også i år.  

Med bakgrunn i de oftest stilte spørsmålene til kundesenteret er det her noen tips til deg som skal ut å fly med Norwegian i sommer.

Gyldig ID. Skal du reise innen Schengen kan du også legitimere deg med det nasjonale ID-kortet om nødvendig. Oppbevar alltid ID kort og pass i håndbagasjen.

Møt på flyplassen i god tid. Køene kan variere fra sted til sted, og endre seg fra dag til dag og også fra time til time. Logg på flyplassens hjemmeside for oppdatert informasjon. Sikkerhetskontrollen driftes av flyplassen, og det er derfor de som best vet hvordan situasjonen er til enhver tid. Søk derfor informasjon fra flyplassen direkte.

Med bagasje på reisen. Flere flyplasser i Europa har kapasitetsutfordringer denne sommeren. Oppbevar alltid ID papirer, medisiner, nøkler og verdigjenstander i håndbagasjen.

Merk bagasjen godt, med navn og telefonnummer (husk retningsnummer) både utenpå og legg gjerne en lapp inne i bagasjen med kontaktinformasjon. Da vil det gå raskere å ettersende bagasjen hvis den blir forsinket.

Sporing av bagasje. Er bagasjen forsinket, og du registrerer det på flyplassen får du et referansenummer (PIR). Med dette kan du selv spore bagasjen digitalt i etterkant. Så snart bagasjen er lokalisert, tar vi kontakt med deg for å avtale levering. Denne sommeren har vi større pågang enn normalt, og vi oppfordrer alle til å benytte hjemmesidene for informasjon og sporing.

Sjekke inn bagasje dagen før. Du kan sjekke inn bagasjen så fort flyvningen åpner for innsjekk, men denne muligheten kan variere fra sted til sted, og fra land til land. Vi anbefaler allikevel ikke å sjekke inn bagasje for lang tid i forveien.  

Sjekk om du har inkludert bagasje. For å spare tid er det viktig å på forhånd undersøke om du har kjøpt plass til bagasjen du ønsker å ha med på reisen. Informasjon om dette finnes i dine reisedokumenter. De med Norwegian-billetter kan eventuelt enkelt legge til bagasje via nettside, eller i Norwegian appen. Har du kjøpt en flyreise med oss av et annet reisebyrå (utenom charter) må ordnes manuelt på flyplassen.  

Bag-drop tjenesten. Bag-drop åpner vanligvis om morgenen og er åpent hele dagen. Det er flyplassene som eier og drifter bagasjesystemene, og tjenesten kan derfor variere fra flyplass til flyplass. Ikke alle flyplasser i Europa tilbyr denne tjenesten. Ta kontakt med den flyplassen du skal reise fra for informasjon.  

Effektiv innsjekking. Den mest effektive innsjekkingen gjør du via Norwegian Travel app, og ved bruk av selvbetjente innsjekkingsautomater på flyplassen samt ved bruk av bag-drop tjenesten, der dette er tilgjengelig. I Norwegian åpner vi for innsjekk vanligvis 48 timer før avreise, og dette kan gjøres i Norwegian Travel app. Vi informerer alle våre kunder om når innsjekk åpner på avreisestedet. 

Ha strøm på telefonen. Sørg for å ha nok strøm på telefonen eller nettbrettet ditt slik at du kan vise frem de dokumentene du behøver for å passere effektivt gjennom innsjekk, sikkerhetskontrollen og videre på reisen.

Alle gleder seg til ferie, og på flyplassen og om bord i flyet har de fleste de samme forventningene. Vis hensyn til de omkring deg.  

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen om bord!  


Emner

Pressekontakt

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway